Alin Cordoş şi Laura Cîrcu Munteanu, primiţi în Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud
Comitetul Director al Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud - Irina Petraş- preşedintă de onoare, Menuţ Maximinian - preşedinte, Icu Crăciun, George Vasile Dâncu, Virgil Raţiu -vicepreşedinţi, s-a întrunit pentru a lua în discuţie solicitarea de primire în SSBN a scriitorilor Alin Cordoş şi Laura Cîrcu Munteanu. S-a constatat că îndeplinesc prevederile statutare, fiind aprobată cererea de primire în vot unanim.
Alin Cordoș scrie încă de la 16 ani, prima dată schițe fantasy și poeme ”galactice”, fiind unul din membrii fondatori al singurului cenaclu SF din Bistrița-Năsăud- ”Univers SF”, cenaclu cu impact în anii de după Revoluția din Decembrie 1989. Editează alături de poetul Alexandru Cristian Miloș două numere ale unei reviste cu caracter SF și de parapsihologie și paranormal – Univers SF. Este cooptat să scrie în ziarul ”Răsunetul” în anul 1992 de către scriitorul și ziaristul Ion Moise, în paginile acestui ziar apărându-i mai multe povestiri dar și știri din diferite domenii. Din 1996 devine ziarist la ”Actualitatea BN” și va scrie pentru ”Evenimentul Zilei” timp de 10 ani. Actulamente și-a deschis un ziar on line PROPOLITICA.RO și se ocupă de analize și sinteze politice, economice și sociologice. A publicat proză SF, fantasy și a tipărit până la această oră două cărți: ” Ape Întunecate” și ”Suflete oarbe”, ultima fiind lansată în cadrul cenaclului UBB al poetului Ion Mureșan din Cluj-Napoca. A apărut în mai multe antologii, fiind prezent inclusiv într-un dicționar al scriitorilor din Bistrița-Năsăud, alcătuit de regretatul critic literar Andrei Moldovan. La finele lui 2020, Alin Cordoș, încheie primul său roman- ” Păpușa de porțelan”. La ora actuală, scriitorul bistrițean lucrează la o carte de povestiri: ” Mirele gol sau povestiri din vechiul Imperiu” dar și la o carte de poezie în proză fantasy, ” Cântecele lui Ilarie și stihuri de la balamuc".
Laura Cîrcu Munteanu este manager al Editurii George Coșbuc, Bistrița, (director fondator – regretatul scriitor Dumitru Munteanu), redactor șef al revistei Litera Nordului – sub egida U.S.R., membră a Asociației Culturale Revista „Izvorul Someșului” - ACRIS. Debut literar: revista „Litera Nordului”. Volum de debut: „Vise între paranteze” – Ed. George Coșbuc, Bistrița – 2018. Cărți publicate: „Amănunte” - versuri - Ed. George Coșbuc – 2019; „Aripi de rezervă” - versuri - Ed. George Coșbuc – 2021; „Șeherezada - o mie și una de scuze” - versuri - Ed. George Coșbuc - 2021; „Tăceri din amintirea florii”- versuri - Ed. George Coșbuc – 2022. Coordonator a antologiilor de poezie: „Litera Nordului” – 2020 – Ed. George Coșbuc – Bistrița; „Lirism în cromatica toamnei” - 2021 – Ed. George Coșbuc – Bistrița
Bun venit în Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud!
....
Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud (SSBN), asociaţie cu personalitate juridică, numără peste 40 de membri, stabilind criterii minime de acces pe baza a ceea ce numin „dosar de presă”, atât în privinţa publicării, cât şi în cea a receptării scrierilor pentru aspiranţi. O serie de activităţi au realizat oportunităţi de intrare în circuite valorice de nivele diferite: instituirea unor premii anuale pentru cele mai bune cărţi apărute, pe genuri literare; cicluri de prelegeri culturale ale scriitorilor în liceele din judeţ; întâlniri cu redactori ai unor reviste literare din ţară; prezentarea unor cărţi-eveniment, în prezenţa autorilor; realizarea unor dezbateri tematice, cu participarea unor invitaţi etc. Faptul că, la cele mai multe dintre activităţi, SSBN a colaborat cu Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor a dus la un foarte bun nivel al manifestărilor literare, la o comunicare permanentă într-un spaţiu valoric mai generos, extrem de utilă. Să amintim, spre exemplu, Zilele prozei, în colaborare cu SSBN, cu participarea la vârf a conducerii Uniunii Scriitorilor din România, colocviu desfăşurat la Cluj, Chiuza şi Maieru şi care are o puternică rezonanţă. Suplimentul literar Răsunetul cultural apare fără întrerupere de zece ani şi girat calitativ de Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor, prin egida ce i-a fost acordată.
Adaugă comentariu nou