Laura Cîrcu Munteanu şi arta moştenită din familie
Laura Cîrcu Munteanu, fiica prozatorului Dumitru Munteanu, a venit pe lume în ţinutuil grăniceresc, la Telciu, la doi paşi de Hordoul lui George Coşbuc. Absolventă a unui institut de finanţe şi bănci, Laura s-a apropiat de revista „Litera Nordului” şi de Editura George Coşbuc, care fac parte din familia ei, împreună cu tatăl Dumitru Munteanu, dar şi cu mama, poeta Nazarica Munteanu, reuşind să prezinte cititorilor oglinda literară a vieţii bistriţene şi nu numai.
Debutul literar a avut loc, aşa cum era normal, în revista „Litera Nordului”, iar apoi în antologia de poezii „Poemele cetăţii”.
Povestea cu poezia începe odată cu cântecul, Laura fiind îndrăgostită şi de muzica folk, pe care o interpreta împreună cu unchiul ei, George Munteanu, apropiat al poetului Adrian Păunescu. Deşi a compus multe cântece, versurile le prezintă pentru prima dată în Anul Centenarului Marii Uniri, într-o carte la Editura George Coşbuc.
Poeziile sunt însoţite de grafica semnată de Delia Cîrcu Munteanu şi Cosmin Mihai. Pornind de la titlul cărţii, „Vise între paranteze”, putem spune că niciodată nu este prea târziu pentru a-ţi împlini un vis şi că, până la urmă, fiecare talant dat de Cel de Sus trebuie valorificat.
Dintre poeziile din volum am selectat câteva versuri dedicate poeţilor: „Într-un mod haotic/ ca pe o hârtie/ ca-ntr-un joc hipnotic/ rupt dintr-o beţie/ cuvintele rămase/ ca triste nefiinţe/ uitate-n afara/ fântânii de dorinţe/ şi alunecând pe tâmple/ prin stropii de sudoare/ ademenesc poeţii/ să se arunce-n soare”
Într-o casă cu un prozator şi o poetă, a mai apărut un nume, Laura Cîrcu Munteanu.
Îi urăm bune venit în rândul poeţilor.
Citiţi şi:
- LAURA CÎRCU MUNTEANU- CEA MAI DE PREȚ MOȘTENIRE, PASIUNEA PENTRU SCRIS
- Alin Cordoş şi Laura Cîrcu Munteanu, primiţi în Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud
- A trecut la cele veşnice Nazarica Munteanu
- Gruparea „Litera Nordului” în dicţionar
- Scriitorul Dumitru Munteanu a fost condus pe drumul veşniciei
Adaugă comentariu nou