La Bistriţa,

Atelier de lucru de screening în oncologie pentru medicii de familie


Medicii de familie din Transilvania sunt asteptați la atelierele de lucru de screening în oncologie care vor avea loc au loc în luna septembrie în Târgu-Mureș (12-13 septembrie) și Bistrita (19-20 septembrie). Organizate sub egida Asociatiei Medisprof, seminariile aduc în discutie problematica tehnicilor de screening în cancer, subliniind importanța colaborarii între oncologi și medicii de familie, aceștia din urmă fiind primele și poate cele mai importante cadre medicale în depistarea cancerului.

Screeningul în oncologie se referă la totalitatea procedurilor și examinărilor prin care se poate depista boala înaintea apariției simptomelor, aspect ce ajută la descoperirea în faza incipentă a cancerului și crește șansa unui prognostic favorabil. „Medicii de familie sunt cei ce pot îndruma pacienții catre screening și este esential ca aceștia să ințeleagă ce presupune și cum se desfășoară fiecare procedură, dar și să fie la curent cu noile metode de investigații în acest scop”, afirmă dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog.

Manifestarile vor fi creditate de Colegiul Medicilor cu puncte EMC și se adresează atât cadrelor specializate în medicina de familie/medicina generală cât și medicilor rezidenți. Prelegerile vor fi ținute de medici specializați în oncologie, membri ai Asociației Medisprof, personal cu experienâî, instruit în țară și străinătate.

„Atelierele se desfășoară pe parcursul a 2 zile, timp în care medicii de familie se vor familiariza cu principiile generale de screening în domeniul oncologiei și vor aprofunda tehnicile unor astfel de investigații în cazul celor mai frecvente tumori, cum sunt cele localizate la nivelul sânului, colonului, prostatei sau colului uterin”, adaugă dr. Andrei Ungureanu, medic specialist oncolog.

Atelierele de lucru fac parte dintr-un proiect mai amplu al Asociaâiei Medisprof prin care aceasta și-a propus să pregatească medicii de familie din întreaga țară cu privire la metodele de screening în oncologie, urmând ca anul viitor astfel de seminarii săa se organizeze și în alte orașe din Romania. Procedura de înscriere este foarte simplă, cadrele medicale interesate trebuind doar să achite taxa aferentă și sa trimita organizatorilor prin e-mail sau fax formularul de înscriere ce se regăsește pe pagina web a asociației: www.medisprof.ro/asociatie.

Asociația Medisprof a fost înființată în anul 2011 în Cluj-Napoca, principalele sale obiective pe parcursul dezvoltării fiind sprijinirea și îmbunătățirea reâelei medicale oncologice din România, promovarea și susținerea unor politici de depistare precoce a cancerului și de reducere a factorilor de risc la care este expusă populația, dar și susținerea unor activități educative profesionale la nivelul cadrelor medicale specializate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5