Bârgăuanca Florica Gâvan, cu echipa Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, locul I la concursul internaţional de inginerie seismică din San Francisco
Florica Gâvan, o studentă de pe Valea Bârgăului, a reuşit o performanţă deosebită, alături de coechipierii săi de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.
Echipa UTCN a obţinut, din nou, locul I la Undergraduate Seismic Design Competition, San Francisco, California, SUA! "Nu există cuvinte care să exprime pe deplin recunoștința noastră față de sprijinul primit! Dorim să mulțumim încă o dată întregii echipe: Razvan Muresan, Denisa Dragomir, Lupu Dávid, Diandra Jula, Claudia Botei, Gittinger András, Nicoleta Legian, Florica Maria Gâvan, Penciu Victor, Cristi Moisi, Secher Leonardo, Teodora Dobritoiu și consilierilor noștri studenți: Muresan Andrei, Sabina Nitulescu, Teodora Cocari. Suntem recunoscători pentru sprijinul și îndrumarea profesorilor noștri, Paul Mihai Moldovan și Ovidiu Prodan. Mulțumim Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca , sponsorilor si partenerilor.", este mesajul postat pe pagina de facebook.
"O persoană mereu cu zâmbetul pe buze și ambițioasă, Florica nu spune nu noilor provocări. Implicată și deschisă la sugestii noi, se adaptează ușor și reușește să ducă la bun sfârșit orice își propune". Aşa este descrisă studenta inginer Florica Gâvan.
O felicităm şi îi dorim succes pe acest drum!
Echipa SDC-UTCN a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a obținut, din nou, locul întâi la cea de a XX-a ediție a concursului internațional de inginerie seismică “2023 Undergraduate Seismic Design Competition”, care s-a desfășurat în perioada 11 – 14 aprilie 2023, în San Francisco, California, SUA.
Studenții în inginerie civilă și studenții în arhitectură și urbanism, uniți în pasiunea lor pentru știință și artă, ambiționați și motivați de complexitatea etapelor acestui proiect ce se întinde de la concept și până la execuție, au reușit să îmbine în mod strălucit inovația și cunoștințele de arhitectură, de conformare structurală și de economie.
“Seismic Design Competition” este un concurs de inginerie seismică, organizat anual în Statele Unite ale Americii, în cadrul conferinței naționale americane de inginerie seismică a “Earthquake Engineering Research Institute – EERI”.
Conferința reunește specialiști din domeniul ingineriei seismice și din domenii conexe acesteia și încurajează studenții din lumea întreagă care studiază ingineria civilă, să se implice într-un mod activ în abordarea științifică a conformării seismice.
Obiectivul concursului este conceperea, proiectarea și realizarea unei structuri multietajate din lemn de balsa care trebuie să reziste la o serie de cutremure simulate și induse cu ajutorul unei platforme seismice.
Pe lângă aceste teste dinamice, modelele realizate de către echipele participante sunt evaluate din punct de vedere arhitectural, structural și economic. Cluj-Napoca Prin noul “titlu mondial” proaspăt cucerit, studenții noștri continuă frumoasa tradiție a situării pe cea mai înaltă treaptă a podiumului acestei prestigioase competiții, reușind să surclaseze universități de renume, cum ar fi: University of Buffalo – locul II;University of California, San Diego – locul III; Cornell University; University of California, Los Angeles; University of Massachusetts Amherst; University of California, Berkeley; University of Memphis; Purdue University; University of Nevada, Reno; University of British Columbia; New York University; The University of Texas at Austin; University of Toronto; etc. Rezultatele globale ale tuturor anilor precedenți poziționează echipa clujeană pe loc de frunte în această competiție desfășurată mereu alături de universități de prestigiu ale lumii academice mondiale, ediția din acest an reunind 34 de echipe din 9 țări de pe 5 continente.
Locul I obținut acum la cea de a XX-a ediție a concursului international de inginerie seismică “2023 Undergraduate Seismic Design Competition” de la San Francisco, California, SUA, confirmă - o dată în plus - puterea muncii în echipă, a curajului și perseverenței, a cunoștințelor și a competențelor fiecărui membru, puse în slujba unui vis care devine realitate, în fiecare an, se arată în comunicatul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.
Citiţi şi:
- Top 4 orase din Statele Unite pe care sa le vizitezi
- Teraplast: Suntem mândri de realizările tinerilor pe care îi susținem!
- Bârgăuanul Sebastian Wachsmann-Hogiu, cercetător la Washington, la corporația renumitului Bill Gates, nominalizat la titlul de Cetățean de onoare al comunei Prundu Bârgăului
- 9 noi nume în galeria Cetăţenilor de Onoare ai judeţului Bistriţa-Năsăud
- Tradiţiile năsăudene, admirate de nuntaşii de pe patru continente! Ce au spus alţii despre nunta româno-americană din Seattle Washington!
Adaugă comentariu nou