Bistriţa găzduieşte Olimpiada Naţională Interdisciplinară Ştiinţele Pământului

Cunoscutul şi apreciatul Colegiu Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa este o bună gazdă pentru etapa naţională a „Olimpiadei Interdisciplinare Ştiinţele Pământului”, organizată de Guvernul României, M.E.N. şi cu implicarea deosebită a I.S.J. B-N, cu susţinerea şi colaborarea profesorilor de specialitate de la catedrele de fizică, biologie, chimie şi geografie de la C.N. „Liviu Rebreanu”, din municipiul Bistriţa şi din judeţ.

         La această deosebită activitate participă 135 elevi de liceu din 37 de judeţe care se vor angrena într-o competiţie, pentru a fi cei mai buni, la patru importante discipline şcolare: fizică, biologie, chimie şi geografie, fiecare dorindu-şi să devină olimpic câştigător.

         Frumoasa festivitate de deschidere a avut  loc la Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” – Palatul Culturii Bistriţa, la care au luat parte oficialităţi judeţene, locale şi reprezentanţi ai M.E.N., în prezenţa profesorilor însoţitori şi a concurenţilor.

         Despre valoarea, importanţa şi necesitatea evenimentului au vorbit, cu argumente şi justificări pertinente, prof. Camelia Tabără - inspector şcolar general al I.S.J. B-N, prefectul judeţului B-N, Ovidiu Frenţ, care le-a urat un bun venit pe meleagurile frumoase ale oraşului Imnului Naţional – Bistriţa, vicepreşedintele C.J. B-N, prof. Vasile Puica care a precizat importanţa în procesul instructiv-educativ al olimpiadei, dr. Gabriel Paşcu de la Universitatea de Vest din Timişoara, preşedintele Comisiei Naţionale  a Olimpiadei Interdisciplinare Ştiinţele Pământului, care a fost un susţinător al evenimentului şi a pus o piatră de temelie la organizarea  şi desfăşurarea, sfătuind şi îndemnând elevii să se implice în a descoperi noi valenţe şi valori în cadrul disciplinelor studiate.

         Au mai participat, cu inima şi sufletul, prof. Sandu Mihail de la Călimăneşti şi inspector şcolar de specialitatea fizică a I.S.J. B-N, Daiana Bălan.

         Bistriţa devine un centru de interes pentru învăţământul românesc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5