Camelia Crişan (USR): Numerele care prezic schimbarea

Cu fix 1290 de oameni a crescut oficial populația Bistriței între 2014 și 2017, acesta este rezultatul atât al migrației interne cât și al sporului natural pozitiv. De ce ne interesează aceste cifre? Pentru că creșterea aceasta nu e întâmplătoare. Orașul nostru cunoaște prefaceri în bine în ceea ce privește structura socio-demografică. Bistrița e un oraș care a surprins plăcut la ultimele alegeri, trimițând, prin mobilizarea concitadinilor, dar și conjudețenilor noștri un parlamentar al (pe atunci) nou înființatului partid USR în Parlamentul României. Mai mult decât atât, un sondaj CURS recent ne arată că un candidat al opoziției are în acest moment cele mai mari șanse de a deveni primarul municipiului nostru. Acestea sunt vești îmbucurătoare, mai ales că ele vin dintr-un județ considerat până de curând fortăreața inexpugnabilă a PSD.

Alte repere pe care trebuie să le luăm în calcul sunt strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească Fără penali în funcții publice, dar și semnăturile pentru alegerile europarlamentare, unde bistrițenii au semnat în număr mare. În fapt, semnăturile date de bistrițeni pentru fiecare acțiune în parte sunt mai mari decât numărul de voturi obținute de USR în 2016 la alegerile parlamentare.

Știți ce înseamnă asta, nu?

Bistrițenii sunt sătui de actuala conducere politică a Primăriei și de scandalurile mediatice generate de aceasta: de pârtia cu noroi sau de merele puse aiurea prin oraș și își doresc mai mult decât un parc și 3 struți.

Acestea sunt  doar tendințele pe care ni le arată cifrele locale, dar mai e ceva: mai e sastiseala și sentimentul acut că paharul s-a umplut până la refuz de abuzurile guvernării PSD-ALDE. Lumea nu mai acceptă ca agenda publică și parlamentară a întregii țări să fie făcută de termenele procesului infractorului condamnat Dragnea. Lumea nu mai crede în caii verzi pe pereți care-l urmăreau pe Dragnea să-i facă vreo nefăcută, după o cazare de lux la Hilton. Lumea nu mai crede în aberația numită statul paralel, stat al cărui tartor ar fi fost chiar el, după cum ne spun foștii colaboratori ai lui Dragnea (vezi interviurile recente oferite la Adevărul Live de Victor Ponta și Mihai Tudose).

Toate astea se vor reflecta și la Bistrița în rezultatele alegerilor europarlamentare. Efortul depus de USR Bistrița se vede. Eforturile depuse în precampania electorală de echipa de comunicare a Alianței 2020 USR PLUS se văd așișderea. Deunăzi, un desant de 200 de voluntari ai alianței USR PLUS desfășurat în Giurgiu a relevat că și în ruralul subdezvoltat  al României lumea este sătulă de minciunile actualei guvernări. Oamenii vor politicieni cinstiți și mai presus de orice vor să scape de hoți. Fiindcă fără hoție am fi putut avea și spitale, și școli și autostrăzi. Un ultim argument: din aproximativ 10.000 de zile, câte s-au scurs de la Revoluția din 1989 până azi, PSD a guvernat în diverse combinații politice preț de aproape 7500 de zile,  adică trei pătrimi din timp. Un dezastru național în urma căruia aproape 4 milioane de români au emigrat, în urma căruia suntem pe ultimul loc din Europa la toate capitolele ce țin de calitatea vieții. Atât e de rău dragi bistrițeni! Suntem ciuca bătăilor Europei cu lighioanele actuale la vârful puterii politice. Acum l-au scos din menajerie și pe Nicolicea, absolvent la 52 de ani a Universității Spiru Haret de prin cine știe ce oraș, la cursuri fără frecvență.

Știu că prin intenția de vot pentru un nou primar la Bistrița nu se face primăvară, dar un nou edil al orașului poate fi bătaia de aripi a fluturelui, care va determina un tsunami politic în județ în următorii ani. Ne așteaptă patru rânduri de alegeri. Alegeți cinstea, oameni buni! Respingeți hoția, impostura și batjocura pe care au făcut-o de noi vechii politicieni. Mergeți la vot pe 26 mai cu gândul că la noi e puterea să alegem pe cine dorim să ne reprezinte cu mândrie în Europa și, mai presus de toate, țineți minte că suntem mulți și devenim din ce în ce mai mulți. Numerele nu mint și ele deja prezic schimbarea.

 

 

Dr. Camelia Crișan

Candidata Alianței 2020 USR PLUS

pentru Alegerile Europarlamentare

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5