Cele mai frecvente 3 probleme la o casa veche
Multi oameni admira casele vechi si farmecul care-l aduc, fiind construite in majoritate din lemn, avand usi cu diferite decoratiuni si caramida expusa. Tocmai datorita aspectului vizual extrem de placut, casele vechi vin si la preturi destul de ridicate care, uneori, pot fi exagerate, comparativ cu nivelul de confort pe care il ofera.
De aceea, trebuie sa iei mereu in considerare ca exista o serie probleme cu care te poti confrunta atunci cand achizitionezi o casa veche. Din fericire, nu sunt probleme ireparabile, care sa faca o astfel de achizitie un esec total, dar trebuie luate in seama, in primul rand pentru a putea negocia un pret corect, dar si pentru a sti cu ce solutii trebuie sa vii dupa ce te muti.
Iata problemele pe care le poti intalni intr-o casa veche
Exista o serie de probleme care se pot intalni destul de frecvent intr-o casa veche. In mod evident, acestea apar in timp si sunt rezultatul uzurii. Cu toate acestea, ele pot fi prevenite sau macar reduse ca intensitate cu o intretinere potrivita, dar trebuie sa te astepti la ele atunci cand cauti o casa veche.
Problemele cu fundatia
Problemele la nivelul fundatiei in casele vechi sunt foarte frecvente si nu trebuie ignorate, deoarece pot reprezenta mari riscuri de siguranta. Acestea pot varia de la fisuri mai mici de asezare, la picioare de sprijin deteriorate, care pot fi extrem de periculoase si costisitoare.
Cauzele problemelor la fundatie pot varia de la uzura normala din cauza trecerii timpului, pana la solul mediu in care este instalata, activitatea seismica sau chiar radacinile copacilor din jur. Totusi, cel mai bine este sa soliciti ajutorul unui inginer specializat, pentru a putea evalua situatii si a da un diagnostic corect. De asemenea, te poate ajuta si la estimarea unor costuri de reparatii.
Defectiuni la acoperis
Una dintre cele mai raspandite probleme ale unei casei vechi este starea in care se afla acoperisul. Foarte multe case, atat vechi, cat si noi, folosesc sindrila ca material pentru a inveli acoperisul. In schimb, durata de viata a sindrilei variaza, in functie de vreme, de mentenanta sau de modul in care a fost instalata.
Totusi, se recomanda utilizarea unei sindrile noi, care te poate ajuta sa consolidezi si interiorul acoperisului. Asigura-te ca nu sunt gauri in acoperis si ca materialul din care este confectionat este in stare buna.
Starea podelelor
Podelele sunt cele mai afectate de uzura si timp. Acestea se degradeaza cu atat mai mult cu cat, in cazul caselor vechi, podelele sunt de lemn. Pentru a pastra aspectul vechi sau rustic, dar sa elimini defectiunile cauzate de uzura, este recomandat sa inlocuiesti parchetul. Poti apela, de exemplu, la valprestparchet.ro, deoarece gasesti aici parchet dublu stratificat pentru un plus de confort si siguranta, chiar si intr-o casa veche.
In concluzie, casele vechi sunt o optiune foarte buna, dar trebuie sa te asiguri ca elimini toate problemele cauzate de trecerea timpului si locuiesti in perfecta siguranta.
sursa foto: envato.com
Citiţi şi:
- Cele mai comune greșeli de evitat în instalarea țevilor pentru proiectele industriale
- 7 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a anvelopelor
- Mirela Parker, despre asaltul chimic al spațiului personal
- Cum să identifici momentul optim pentru înlocuirea anvelopelor?
- Sfaturi de întreținere pentru încărcătorul de laptop: Cum să îl păstrezi în stare bună
Adaugă comentariu nou