Costumul tradiţional, cântecul românesc şi hora prieteniei în parada „La oglindă”

Cea de-a doua zi a prestigiosului eveniment, Festivalul cântecului şi dansului popular al formaţiilor artistice de la Cercurile Militare din România, a debutat cu o impresionantă şi valoroasă paradă a portului tradiţional românesc, pe Pietonalul „Liviu Rebreanu”, unde cele 13 formaţii participante, din tot atâtea cercuri, au străbătut porţiunea din oraş, încântând asistenţa, în ritmurile valoroasei şi prestigioasei formaţii profesioniste – Muzica Militară a Garnizoanei Bistriţa.
În faţa statuii marelui bard de la Hordou, poetul naţional George Coşbuc, din frumosul Parc Municipal Bistriţa s-a derulat momentul deschiderii oficiale a celei de-a VII-a ediţii a Festivalului „La oglindă”, în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale, mass-media şi un public avizat şi doritor de o frumoasă artă autentică.
Marcel Avram, cdt. Cercului Militar Bistriţa, un suflet ancorat total în reuşita evenimentului, a salutat oficialităţile şi pe cei prezenţi la eveniment, după care a urmat intonarea imnului festivalului „La oglindă”, în execuţia impecabilă a Muzicii Militare a Garnizoanei Bistriţa şi cântat de toţi participanţii la eveniment.
Despre valoarea şi semnificaţia acestui adevărat festival folcloric, din cadrul Armatei României, au opinat, cu precizări şi aprecieri pozitive, prof. dr. Dorel Cosma – preşedinte al Federaţiei Mondiale de Folclor şi director al Palatului Culturii Bistriţa, care a oferit „Placheta de aur a I.G.F.” col. Iulian Berdilă – cdt. Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” şi cdt. Garnizoanei Bistriţa, urmat de vicepreşedintele CJ B-N, artistul de muzică populară şi om de TV – Alexandru Pugna, col. Călin Dumitru – şef pentru Educaţie în cadrul Statului Major al Forţelor Terestre din M Ap.N şi comandantul Garnizoanei Bistriţa, col. Iulian Berdilă.
A urmat un moment festiv de acordare a Diplomelor de excelenţă, de către col. Iulian Berdilă – cdt. Garnizoanei Bistriţa, tuturor celor 13 Cercuri Militare participante la festival.
O diplomă a primit şi cunoscuta şi valoroasa artistă de muzică populară – Cornelia Ardelean Archiudean, care a participat cu o formaţie din Ocniţa.
Fiecare formaţie a susţinut un scurt moment folcloric, poetul George Coşbuc fiind omagiat şi înconjurat de formaţiile prezente într-o horă a prieteniei şi a românismului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5