Criterii de care să ții cont când alegi dezinfectanții pentru locuință
Igienizarea suprafețelor din casă îți permite să îndepărtezi eficient impuritățile vizibile, precum și o pondere însemnată a microorganismelor tranzitorii, cu ajutorul unor soluții ce pot avea și un miros cât se poate de plăcut.
Agenții patogeni pot fi prezenți în mai toate locurile din spațiul locuitei tale: pardoseală, clanțe și mânere, vasul de WC, cada și cuva dușului, piesele de mobilier, pervazuri, ferestre și chiar pe tacâmuri sau veselă.
Iată cum alegi cei mai buni dezinfectanti pentru casă și ce beneficii pot asigură aceștia:
1. Spectrul de eficacitate
Raportându-te la acest prim criteriu, este important să ții cont de două aspecte extrem de importante: tipul de suprafață cu care un dezinfectant poate fi compatibil și lista de agenți patogeni asupra cărora poate avea o acțiune eficientă.
Poți comanda online dezinfectanți de suprafețe sau detergenți dezinfectanți pentru suprafețe, pentru a acoperi o plajă cât mai extinsă de zone ale casei, prin utilizarea unui produs cu un caracter universal.
În privința microorganismelor atacate, este indicat să alegi dezinfectanți biocizi pentru casă cu o acțiune cât se poate de variată: virucidă, levuricidă, sporicidă, bactericidă, fungicidă. Acțiunea produsului selectat trebuie să fie testată și avizată conform normelor UE în vigoare.
2. Timpul de contact
Pentru suprafețele cu care cei dragi intră în contract direct, este recomandat ca timpul de contact al dezinfectanților să fie cât unul mai scurt posibil (recomandare: ≤ 5 minute). Pentru alte suprafețe, timpul de contact poate avea si o valoare de pana la 60 minute.
Așadar, pentru ca formulele dezinfectanților biocizi să își dovedească eficiența, timpul de contact trebuie sa fie unul cat mai scurt (mai ales, daca vorbim despre zone de tranzit, sau suprafețe de contact).
Dezinfectanții cu timp de contact prelungit se pot evapora înainte ca formulele acestora să acționeze împotriva agenților patogeni, așadar, va fi necesară o reaplicare, astfel încât cei dragi să nu fie expuși în fața microorganismelor.
3. Componenta de curățare
Înainte de a dezinfecta o anumită suprafață, este necesară o primă etapă de îndepărtare a peliculelor de murdărie vizibile cu ochiul liber, cunoscută sub denumirea de curățare.
Fără a începe cu acest prim pas, zonele asupra cărora acționezi cu dezinfectant nu vor avea acel aspect impecabil, pe care îl urmărești. Însă vestea bună este că ai la îndemâna opțiuni de tip 2-in-1, sub formă de produse cu dublu rol: dezinfectant și detergent.
Dacă îți dorești ca procesul de igienizare să fie rapid, eficient și cu rezultate vizibile, poți opta (mai ales, în cazul pardoselilor) pentru un dezinfectant detergent, cu asigură un miros plăcut și oferă un nivel ridicat de protecție, împotriva bacteriilor, fungilor, virusurilor etc
4. Siguranța în utilizare
Citește cu atenție indicațiile de utilizare de pe ambalajul produsului de care ești interesat, pentru a te informa în privința posibilelor reacții la nivel cutanat, în cazul contactului cu pielea.
Pentru a evita pe cât de mult posibil aceste neplăceri, îți recomandăm să utilizezi mănuși și măști de protecție de tip FFP 2 sau FFP3, realizate din materiale ce pot împiedica eficient contactul dintre piele și produsul utilizat pentru dezinfectare.
În cazul în care observi reacții adverse (mâncărimi, înroșirea pielii, producerea de erupții cutanate), ca urmare a utilizării unui anumit dezinfectant pentru uz casnic, îți recomandăm să iei legătura cu medicul tău specialist.
5. Simplitatea în utilizare
Acasă, îți dorești soluții pe care să le poți utiliza cu simplitate, fără a dispune de ustensile sau utilaje pentru dezinfectare profesionale. În acest sens, este esențial să faci o alegere de produs informată, pentru un raport eficiență:simplitate în utilizare potrivit nevoilor tale.
Ține cont și de timpul necesar pregătirii soluției pentru dezinfectare, înainte de aplicarea acesteia pe suprafețele. Anumite produse, așa cum sunt cele pe bază de dioxid de clor, implică o etapă de amestecare / activare a ingredientelor, înainte de utilizarea propriu-zisă.
De asemenea, pentru suprafețe de dimensiuni reduse, poți dezinfecta mult mai simplu cu șervețele umede, în a căror formulă exista ingrediente cu acțiune promptă împotriva agenților patogeni.
Acestea sunt cele mai importante recomandări de care să ții cont, în alegerea unui dezinfectant pentru casă eficient și simplu de utilizat. Citește cu atenție informațiile din pagina produsului de care ești interesat, pentru a comanda online o soluție potrivită
Imaginea poate fi descărcată de aici
Citiţi şi:
- Cum sa folosesti corect un dezinfectant pentru maini?
- Reguli pentru desfășurarea activității in cabinetele stomatologice, după 15 mai!
- Cât de eficiente sunt măștile chirurgicale? Iată tot ce trebuie să știi
- Dozatoare pentru dezinfectant fără atingere cu mâna, cea mai bună soluție
- Anunț finalizare proiect pentru achiziționarea de echipamente de protecție medicală pentru școlile din Sângeorz Băi
Adaugă comentariu nou