Cum să alegi cele mai bune ferestre pentru casa ta

Ai constatat că ferestrele locuinței nu se mai află într-o stare bună? Îți este teamă că din această cauză consumul de energie termică va fi mai mare? Îți recomandăm să-ți schimbi ferestrele până când iarna nu-și intră cu adevărat în drepturi.

Nu ai bani de o astfel de investiție acum, chiar dacă ești conștient că este absolut necesară? Solicită un credit rapid. Și, de îndată ce obții creditul, te sfătuim să optezi pentru ferestre cu profil PVC și sticlă de cea mai bună calitate. Astfel, vei avea parte de izolare termică și fonică excepțională.

Pe lângă componenta funcțională și estetică, ferestrele joacă un rol important în procesul de izolare termică. Rolul lor în obținerea confortului termic și acustic al locuinței și influența asupra facturii la energie face ca alegerea materialelor să nu fie o chestiune banală. Acest lucru este valabil atât pentru rame, cât și pentru geamuri. Nu are rost să optezi pentru un profil bun dacă nu alegi o sticlă de calitate.

3 aspecte la care să fii atent atunci când alegi ferestrele

  1.  Marcajul profilului

Ne referim la structura interioară care unește fereastra de perete și conferă rezistență și susținere sticlei. Profilurile sunt nucleul unei ferestre bune. Atenție la cele care nu au marcaj, în majoritatea acestor cazuri nu se cunoaște compoziția lor și nu ai cum să afli dacă sunt potrivite pentru zona în care locuiești.

  1.  Balamale

Pe lângă profil, ar trebui să te uiți și la balamale. Sunt piesele metalice care ajută la deschiderea și închiderea ferestrelor. Acestea trebuie să reziste la toate mișcările ferestrei și să nu sufere modificări în timp.

  1.  Sticla

Trebuie să te asiguri că sticla pe care o alegi răspunde nevoilor tale în ceea ce privește izolarea fonică și termică.

Alte aspecte pe care trebuie să le ai în vedere

Pe lângă aceste aspecte, ar trebui să acorzi atenție următoarelor lucruri:

  •        Izolație termică – cu cât valoarea este mai mică, cu atât izolația este mai bună. Aceste date sunt reprezentate de un număr urmat de W/m2k. Ca să îți faci o idee, cu 1,5 w/m2k poți reduce semnificativ costurile la încălzire.
  •        Izolație fonică –  în acest caz, cu cât valoarea este mai mare, cu atât fereastra este mai bine izolată. Este reprezentată de un număr urmat de dB. În zonele cu zgomot normal sau moderat, acesta ar trebui să atingă 30 dB. Într-o zonă zgomotoasă, ar trebui să fie peste 40 dB.
  •        Permeabilitate – este vorba despre aerul care trece printr-o fereastră închisă. Standardul EN 1026 le împarte în patru clase, clasa 4 fiind cea cu cel mai mare grad de izolație.
  •        Etanșeitatea este capacitatea ferestrei de a împiedica pătrunderea apei și a umidității. Există o clasificare de la clasa 1A la 9A. De acolo încep valorile speciale Exxx, cele mai bine clasate.
  •        Rezistența la vânt sau capacitatea unei ferestre închise de a rezista vântului. Există cinci clase, 5 fiind cea mai rezistentă.

Acestea fiind spuse, în cele ce urmează îți vom oferi mai multe informații despre ferestrele PVC cu două sau trei rânduri de sticlă.

Ce sunt ferestrele PVC cu două sau trei rânduri de sticlă?

Ferestrele PVC cu două rânduri de sticlă sunt cele formate din două foi de sticlă separate printr-o cameră de aer deshidratat sau gaz argon. Principalul lor avantaj față de ferestrele simple este că îmbunătățesc izolația termică și fonică.

Ferestrele cu 3 rânduri de sticlă (tripan) dispun de o foaie suplimentară de sticlă și cameră intermediară corespunzătoare, îmbunătățind și mai mult nivelurile de izolare în comparație cu ferestrele cu două rânduri de sticlă.

Prin urmare, geamul triplu este alcătuit din trei panouri de sticlă și două camere de aer. Datorită acestor caracteristici, sunt din ce în ce mai folosite în lucrările de construcții și renovare. Cea mai comună compoziție a unui geam triplu este: o foaie de 4 milimetri, o cameră de aer de 16 milimetri, o altă foaie de 4 milimetri, o cameră de aer de 16 milimetri și o altă foaie de sticlă de 4 milimetri.

De ce două camere de aer? Camerele de aer sporesc proprietățile izolante și reduc coeficientul de transfer termic U al geamului care se referă la schimbul de temperatură care are loc între exteriorul și interiorul ferestrei. Cu cât valoarea U a profilului și a sticlei este mai mică, cu atât capacitatea de izolare a ferestrei este mai mare.

De ce sunt recomandate ferestrele cu două sau trei rânduri de sticlă?

Ferestrele cu sticlă dublă sau triplă au devenit populare în ultimii ani datorită posibilității de a face economie pe care o oferă utilizatorilor:

  •        Contribuie la realizarea economiei de energie pe timp de iarnă. Pierderile de căldură sunt reduse, astfel încât consumul de energie va fi mai mic când vei încălzi casa.
  •        Oferă șansa de a face economii semnificative. Poți reduce facturile la electricitate și/sau gaz (în funcție de sistemul de încălzire folosit).

În cazul ferestrelor cu trei rânduri de sticlă, acestea de obicei implică o investiție mai mare. Cu toate acestea, instalarea lor este întotdeauna recomandată din punctul de vedere al eficienței energetice. Prin urmare, dacă vrei să te bucuri de o casă eficientă energetic, solicită un împrumut nebancar și montează ferestrele de care ai nevoie. Împrumutul nebancar este o soluție potrivită atunci când simți nevoia unui plus de confort în casă.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5