Cum să-ți îmbunătățești zâmbetul fără intervenții invazive?

 

Un zâmbet senin îți poate face ziua mai frumoasă. Doar că nu oricine poate să ofere zâmbete gratuite în stânga și în dreapta. În timp ce unii sunt copleșiți de sarcinile de la serviciu sau diferite probleme personale, mulți alții preferă să-și păstreze zâmbetul pentru acasă, fiind rușinați de aspectul dinților.

Un zâmbet sănătos și frumos crește încredere în sine – o spun specialiștii de la LLLDental.ro și toți medicii stomatologi din lume. Dacă și tu îți dorești o îmbunătățire, există numeroase metode eficiente, unele fiind și accesibile la preț. Vei descoperi, mai jos, câteva dintre ele. Iată cum îți poți îmbunătăți zâmbetul fără intervenții invazive:

Albirea profesională a dinților

Dacă nu ai nevoie de un implant dentar în rate sau alte intervenții invazive, ci doar de un mic refresh în ceea ce privește culoare, atunci poți întreba medicul despre albirea profesională. Aceasta este una dintre cele mai solicitate proceduri non-invazive și poate fi realizată în două moduri:

  • În cabinet: Se folosește o lampă și un gel special de albire. Gelul este activat de lumina lămpii. Procedura durează aproximativ 60 de minte, iar rezultatele sunt imediate.
  • Acasă: Tot la recomandarea medicului, albirea se poate realiza acasă cu ajutorul gutierelor pentru albire. Tot medicul va ghida planul de tratament, chiar dacă este realizat acasă, de către pacient.

Igienizarea profesională

Igienizarea nu albește dinții, dar curăță foarte bine suprafața dinților, eliminând acel galben specific depunerilor de tartru. Se realizează detartraj, air flow și periaj profesional. Este o procedură non-invazivă care se realizează la fiecare 6 luni sau așa cum recomandă medicul stomatolog.

Fluorizarea profesională

Pentru întărirea smalțului și prevenirea cariilor dentare, medicul poate recomanda un tratament cu fluor. De regulă, se realizează în cabinet. Se aplică un gel special pe suprafața dinților. Este o procedură destul de rapidă și complet non-invazivă.

Alignerele transparente

Pentru persoanele care visează la dinți drepți, prefect aliniați pe cele două arcade, se pot recomanda alignerele transparente. Acestea sunt niște gutiere realizate în mod personalizat. Sunt fabricate dintr-un material transparent, sunt detașabile și ușor de eliminat din gură (înainte de masă și înainte de periaj). Atenție, alignerele transparente se recomandă în cazurile ușoare și moderate.

Igiena orală corespunzătoare

Pentru că igiena orală este baza unei danturi sănătoase, primul pas pe care ar trebui să-l faci ar fi să-ți creezi o rutină adecvată. Așa se previne acumularea de placă bacteriană, se previn cariile, infecțiile și problemele gingivale. Periajul se realizează de cel puțin 2 ori pe zi.

Adoptarea unei diete sănătoase

În completare, dieta este un alt factor important în menținerea unui zâmbet sănătos. Consumă alimente bogate în calciu pentru a întări smalțul dentar și evită alimentele sau băuturile care pot cauza eroziune dentară. Aici putem încadra: cafeaua, ceaiul negru, vinul roșu, sucurile cu acid și zahărul.

Renunță la vicii

Să nu uităm de vicii. Sunt anumite obiceiuri care pot cauza zâmbetului tău, inclusiv: fumatul, alcoolul și rosul obiectelor dure. Fumatul, de exemplu, poate contribui la apariția bolilor gingivale. De aceea, fumătorii sunt chemați mai des la controalele de rutină. Prevenția este foarte importantă.

Vizitate dese la stomatologie

Fie că ai un trecut anevoios în ceea ce privește problemele de ordin dentar, fie că nu ai avut probleme complexe, vizitele la stomatologie trebuie să reprezinte o prioritate pentru tine. Medicul poate depista orice problemă înainte ca aceasta să devină serioasă și să-ți creeze probleme.

În cele din urmă, fiecare pacient are dreptul de a afișa un zâmbet frumos și sănătos. Acum știi ce ai de făcut. Spor la zâmbit!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5