Dan Grecu (vicepreşedinte FRG): Bistriţa se implică în sportul românesc

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, marele sportiv Dan Grecu, crede că Bistriţa se poate mândri cu centrele de pregătire sportivă – gimnastică, haltere, tenis de masă – solicitând instituţiilor abilitate să susţină în continuare acest domeniu. El a recunoscut că munca sportivilor şi antrenorilor îşi pierde din valoare pentru că aceştia nu sunt stimulaţi financiar aşa cum ar trebui.
“Bistriţa se poate mândri cu centre de pregătire, nu numai la gimnastică, ci şi prin centre de pregătire de juniori la haltere şi tenis de masă. Bistriţa se implică în sportul românesc, asta este un lucru bun, şi trebuie încurajată şi sprijinită de toate organele în drept”, a precizat Dan Grecu, în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Acesta a menţionat că Bistriţa a dat gimnaşti valoroşi, iar în continuare sunt aşteptaţi la lot gimnaşti care se pregătesc la Bistriţa. 
 
Toată această pregătire şi muncă a antrenorilor îşi pierde din valoare în momentul în care atât antrenorii cât şi sportivii nu sunt stimulaţi aşa cum ar trebui. Ştiu că au probleme încă în pregătire, legate de sala de antrenament,   de locul de cazare. Îmi pare rău pentru că eu am fost chiar la inaugurarea sălii, a spaţiului de cazare, arătau foarte frumos, dar se pare că munca pe care audepus-o constructorii nu a fost la nivelul muncii pe care o depun sportivii şi, din păcate, acum trebuie remediate foarte multe lucruri. Să sperăm că se vor rezolva toate problemele”, a adăugat Dan Grecu.
 
Acesta este prezent la Bistriţa, unde vo avea loc, vineri şi sâmbătă, întrecerile Campionatului Naţional de Gimnastică Artistică Masculină, rezervat juniorilor III, II, I. 
De asemenea, în această perioadă, la Bistriţa se pregăteşte şi lotul naţional de gimnastică masculină, seniori. 
*** 
 
 Vasile Vug (antrenor lot naţional): La Bistriţa se fac eforturi pentru susţinerea centrelor sportive
Antrenenorul lotului naţional de gimnastică masculină Vasile Vug a remarcat fatul că subfinanţarea este o problemă pentru toate disciplinele sportive, dar la Bistriţa se fac eforturi mari pentru susţinerea centrelor sportive. 
“Din păcate, cu greu supravieţuiesc multe secţii, multe sporturi. Mă bucur totuşi că pe plan local, la Bistriţa, se fac eforturi mari pentru a susţine aceste trei centre – gimnastica, tenisul de masă şi halterele. Avem un mare noroc că încă se găseşte dorinţă de a ajuta şi de a susţine sportul, sperăm ca pe viitor implicarea să rămână măcar la acest nivel, dacă nu ceva mai bine. Sigur, în timp, s-au degradat multe, cu răbdare şi cu binevoinţă de la autorităţile locale şi nu numai, şi a celor de la centru, sperăm să se remedieze aceste lucruri”, a menţionat antrenorul Vasile Vug. 
 
Potrivit acestuia, în lipsa banilor, există riscul ca antrenorii români să aleagă o cale mai bună financiar, pentru că ofertele nu lipsesc.
 
“Încă mai găsim puţini antrenori în ţară, dar ăia puţini care sunt încă mai au suflet pentru sport. Majoritatea au luat drumul banilor. E firesc, nu-ţi ajung, cauţi în altă parte. Sunt aici de 11 ani, cu oameni minunaţi, îmi place şi mi-aş dori să rămân aici.  Aş vrea în viitor să văd că se mai formează tineri gimnaşti şi nu numai. 
Mare lucru nu s-a schimbat. Din păcate, situaţia politică a fost marcată de campania electorală. Sperăm să se facă totuşi ceva pentru sport, la nivel naţional, pentru că sportul românesc este într-o situaţie destul de critică”, a menţionat antrenorul legitimat la CSM Bistriţa.  
 *** 
Pentru un titlu de campion naţional, sportivul nu e premiat!
 
În context, antrenorul Liviu Pop a menţionat că deocamdată Secţia de gimnastică, unde sunt peste 100 copii, încă se descurcă cu ajutorul DJTS BN, al CSM Bistriţa şi al LPS Bistriţa.  “În timp ce timpul trece, nu mai putem stimula sportivii cu nimic. Premii pe plan naţional nu se mai primesc. Este lege, nu avem dreptul să le acordăm, ne-a tăiat şi acest drept de a acorda premii pentru sportivii campioni, vicecampioni sau locul 3. Din 2011 s-a interzis, domnul Boc a dat o ordonanţă”, a explicat Pop,  adăugând că ester foarte greu să obţii sponsorizări pentru haltere, tenis de masă sau gimnastică în contextul în care nici fotbalul nu mai este susţinut. 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5