Daniel Suciu, viitorul președinte al Camerei Deputaților
"Colegul nostru, Daniel Suciu va fi noul Președinte al Camerei Deputaților! Daniel am toată încrederea că și în noua postură, ca de fiecare dată, vei fi cu gândul la oameni. Din vremea în care mi-ai fost alături ca și consilier, apoi ca Președinte al PSD Bistrița, Deputat și Ministru, ai fost mânat de grija pentru oameni, respect, idei și fapte bune pentru cei din jur. Dar și curaj și dorință de a demonstra că se poate! Mult succes, Daniel! Să faci tot ce îți stă în putință pentru toți românii! Bunul Dumnezeu să-ți călăuzească pașii" transmite preşedintele PSD şi al Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în ultima sesiune parlamentară a actualei legislaturi, va fi propus Daniel Suciu (43 de ani), conform Agerpres.
„Astăzi a avut loc un Consiliu Politic Naţional în deschiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului României. Am avut propunerile de Birou permanent în acest moment. Ca noutate, cea mai importantă veste este demisia pe care şi-o va da domnul Alfred Simonis din poziţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, urmând ca astăzi să cerem votul pentru un nou preşedinte al Camerei Deputaţilor, în persoana domnului Daniel Suciu", a spus Romaşcanu la Palatul Parlamentului.
Aflat la al treilea mandat în Parlament, Daniel Suciu a ocupat în actuala legislatură funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.Anterior, acesta a fost și secretar al Camerei Deputaților.
Comentarii
Pentru corectitudine, Daniel Suciu, ales președinte INTERIMAR al Camerei Deputaților, după demisia lui Alfred Simonis din această funcție ca urmare a faptului că la alegerile din 9 iunie a fost ales președinte al Consiliului Județean Timiș.
(vezi: www.mediafax.ro/politic/lucian-romascanu-functia-de-presedinte-interimar...)
Daniel Suciu a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în guvernul Viorica Dancilă, care a adoptat in anul 2019 prin ordonanță de urgență Codul administrativ, unul deosebit de controversat, mai ales în ceea ce privește pensiile speciale ale aleșilor locali, conform proverbului: "Un prost aruncă o piatră în apă și zece întelpți se chinuie să o scoată."
Chiar dacă pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, legea fiind prorogată de mai multe ori pe termen limitat, urmând ca după expirarea termenului de amânare să producă efecte, in loc să fie abrogată de parlament.
Adaugă comentariu nou