Deputatul Bogdan Ivan, doctor în sociologie! Președintele Radu Moldovan: Felicitări pentru toate eforturile tale, eu voi continua să fiu alături de tine și să te susțin!
Deputatul Bogdan Gruia Ivan și-a susținut teza de doctorat la Școala Doctorală de Sociologie din cadrul Universității București, conducător de doctorat fiind prof. univ. dr. Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naționale.
"Teza de doctorat pe care am susținut-o, abordează potențiale modele inovative de evaluare a resurselor umane în administrația publică, folosind metode din sectorul corporate: “Aspecte ale specificului organizațional al României; Modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici.”
Îi mulțumesc pentru încredere și îndrumare dlui Profesor Vasile Dâncu, un OM care m-a inspirat să merg pe calea studiului aprofundat și al înțelegerii societății românești, cu scopul de a o face mai bună!
Îi mulțumesc mentorului meu în administrație, Dlui. Președinte Radu Moldovan. Omul care a arătat de nenumărate ori că este posibil să reformezi sistemul public și să schimbi în bine viața oamenilor! Vom continua pe acest drum împreună!
Îi mulțumesc și pentru surpriza făcută împreună cu colegul meu Daniel Suciu, de a avea primari și oameni din administrație la susținerea publică a tezei. Pe lângă comisia academică, am dat și “examenul” în fața primarilor.
Le mulțumesc pentru observații și recomandări, membrilor comisiei de examen:
Prodecan, Conf.dr. Darie Cristea (Universitatea București);
Prof. Dr. Valentina Marinescu (Universitatea București);
Prof. Dr. Nicu Gavriluță (Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași);
Prof. Dr. Dan Chiribucă (UBB Cluj-Napoca).
Chiar dacă pe cartea mea de vizită va scrie Doctor în sociologie, vă asigur că mult mai prețioasă pentru mine este calitatea de OM al județului Bistrița-Năsăud", a declarat deputatul Bogdan Ivan.
La eveniment, alături de Bogdan Ivan au fost președintele Consiliului Județean - Emil Radu Moldovan, deputatul Daniel Suciu, secretarul de stat Monica Săsărman, primarii Romeo Florian - Lechința, Doru Crișan - Prundu Bârgăului, Vasile Vermeșan - Galații Bistriței, Ioan Mate - Sânmihaiu de Câmpie, Mihai Ivan - Șieuț, Vlăduț Purja - Târlișua, consilierul județean Alin Demian.
"Tot ceea ce ți-ai propus, ai făcut Bogdan, iar asta îmi oferă un sentiment de bucurie și mândrie, că ai crescut lângă mine. La prezentarea doctoratului am văzut un tânăr matur, dezvoltat profesional și implicat pentru a găsi soluții pentru oameni, tema fiind “Aspecte ale specificului organizațional al României: Modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici.”
Bogdan, te felicit pentru noul statut, de doctor în sociologie, obținut cu un calificativ de foarte bine. Însă, în spatele său sunt nenumărate ore de muncă și un efort de ani de zile.
Când munca și responsabilitatea fac front comun, rezultatele sunt pe măsură.
Felicitări pentru toate eforturile tale, eu voi continua să fiu alături de tine și să te susțin.
Meriți pe deplin! #MândruDeTine", a transmis pre;edintele Radu Moldovan.
Citiţi şi:
- Bogdan Gruia Ivan, propus ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării!
- Felicitări! Părintele protosinghel Maxim Morariu a obţinut al doilea titlu de doctor, în Sociologie, la Universitatea Pontificală din Roma. Bistriţeanul este şi doctor în Teologie al UBB Cluj-Napoca
- Doina Macarie, doctor „Magna cum laude” în filologie! O teză cât trei doctorate!
- Felicitări! Pr. lect. dr. Liviu Vidican-Manci, spermezanul cu două doctorate în Teologie! Directorul Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, doctor în Omiletică-Catehetică şi Istoria Bisericii Universale!
- Baroul Bistrița-Năsăud își aniversează Centenarul printr-o conferință academică, cu invitați de marcă! La mulți ani, sub litera legii!
Comentarii
Motto:
"Tarã de doftori si de prosti cu stemã"
(Mircea Dinescu - BLESTEMUL DE A FI PAMFLETAR)
Teza de doctorat intitulată ”Aspecte ale specificului organizațional al României: Modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici”, elaborată de Bogdan Ivan Gruia, la prima vedere ar trebui să abordeze inclusiv organizarea administrativ- teritorială a României. Avand in vedere ca România este un stat nereformat, spre deosebire de alte state care au trecut prin perioada comunistă, este necesara reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
– Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
Restul e demagogie.
Cu toate „petele” aruncate asupra doctoratelor, susținerea și obținerea lor nu e o treabă deloc ușoară, cine le-a obținut a trebuit să depună efort, să studieze, să renunțe la multe, să investească timp și bani, să își găsească îndrumători competenți, să persevereze a scoate la lumină un adevăr în care credeau.
Felicitări domnule Bogdan Ivan pentru reușită, sunt convins că mai aveți multe de spus.
Cu stimă și respect, Prof. Rus Augustin
Adaugă comentariu nou