Deputatul Cristina Iurişniţi: “Educaţia pentru sănătate”, la votul final. Sesiuni de activităţi informale, o dată pe semestru

Deputatul Cristina Iurişniţi susţine că “Educaţie pentru sănătate” trebuie să ajungă în şcoli, iniţiativa sa legislativă fiind acum pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor.

         “Am un proiect de lege care aşteaptă votul deputaţilor, pentru a fi pe deplin validat ca modificare legislativă la Legea 272/2004 a protecţiei copilului. Este vorba despre introducerea Educaţiei pentru sănătate în şcoli ca sesiuni de activităţi nonformale, cel puţin o dată pe semestru, o dată în Şcoala Altfel şi o dată în celelălalt semestru. Ea trebuie să ajungă la toţi copiii cuprinşi în sistemul preuniversitar, iar instituţiile care trebuie să colaboreze sunt Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale, care nu era prins în lege şi l-am adus ca element de noutate”, a declarat deputatul Iurişniţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Parlamentarul USR a precizat că i-a cerut ministrului Educaţiei să respecte Legea 1  şi să facă ceea ce trebuia déjà să facă până la 31 decembrie 2019, şi anume “să introducă Strategia pentru educaţie pentru sănătate, pentru educaţie sexuală, adaptată vârstelor”.“Atenţie, ca să nu mai creadă unii că vorbim în afara unor criterii şi a unor deontologii profesionale. Nu dorim să îi învăţăm pe copii decât lucruri adaptate vârstei lor, aşa căşi acest lucru îl voi semnala de fiecare dată când am ocazia. Să vedem dacă în noile planuri cadru, programele pentru gimnaziu şi liceu sunt în revizuire, vor fi  prezente aceste module în anul şcolar 2020-2021. Am făcut paşi importanţi pe acest domeniu pe care îl susţin din 2017, de când am intrat în Parlament. Sper să obţin votul săptămâna viitoare, pentru această lege care se află pe poziţia 51şi să o aduc pe primele poziţii ca să poată fi votată, altfel rămâne uitată, la sertar”, a spus deputatul Cristina Iurişniţi.  

         Potrivit acesteia, “cine nu susţine acest proiect de lege înseamnă că nu susţine siguranţa copiilor noştri şi accesul la informaţii din surse sigure pentru Educaţie pentru sănătate.”

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5