Deputatul Daniel Suciu prevede un tablou dezastruos pentru agricultură
Deputatul social-democrat Daniel Suciu a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, măsurile adoptate de Ministerul Agriculturii pentru acest an, previzionând un tablou dezastruos pentru 2021 . În primul rând, este vorba despre adoptarea de către ANSVSA a unui ordin care-i vizează pe crescătorii de suine, în sensul limitării creşterii la şase exemplare de porci în gospodăriile de familie.
„Am fost anunţaţi că se înjumătăţeşte subvenţia dată de statul român pentru producătorii români, iar dacă adăugăm acest lucru la eliminarea subvenţiei pentru tomate, a subvenţiei pentru lână, neacordarea subvenţiei pentru motorină – în trimestrele III şi IV de anul trecut, neacordarea de despăgubiri pentru seceta de anul trecut, cred că avem tabloul unui dezastru care se prefigurează anul acesta în agricultură. Cred că este cea mai proastă veste pe care o puteau primi nu doar agricultorii, ci toţi beneficiarii produselor agricole, pentru că şi noi în judeţ avem foarte mulţi oameni care se chinuie să ne aducă pe mesele din piaţă produse agricole autentice şi cu foarte bun gust”, a declarat deputatul Suciu.
Parlamentarul bistriţean şi-a expirmat speranţa că moţiunea simplă care va fi depusă săptămâna viitoare împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, să fie aprobată, pentru că nu au fost vreodată atâtea măsuri luate împotriva fermierului român.
Citiţi şi:
- Doina Pană: Vrem tratament egal cu țările occidentale pentru susținerea agriculturii României!
- Amendamentele europarlamentarului Rareş Niculescu pentru agricultura Europei
- Deputatul Stelian Dolha: Plătește totuși cineva pentru contractul dezastruos cu Vitalia?
- Deputatul Dolha: O parte din sugestiile făcute în Comisia de agricultură, preluate de ministrul Irimescu
- În perioada 10 mai-31 iulie, se desfăşoară Recensământul General Agricol!
Comentarii
Pesta porcină africană nu se rezolvă cu populisme. Primul focar de pestă porcină africană în România a fost confirmat de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală în data de 31 iulie 2017, într-o gospodărie de la periferia municipiului Satu-Mare. La patru ani de la apariția în Uniunea Europeană a pestei porcine africane la porcii domestici, doar România mai înregistrează astfel de cazuri. Astfel, în data de 3 martie 2021 erau înregistrate 231 România de cazuri de focare de pestă porcină africană numai în România, iar în toate celelalte state din Uniunea Europeană numărul de cazuri era zero.
Faptul că autoritățile din domeniul sanitar-veterinar nu au reușit să elimine pesta porcină africană și să prevină cazurile în rândul animalelor domestice are următoarele consecinte:
-interzicerea exporturilor de carne de porc
-creșterea importurilor și
-răspândirea cazurilor în ferme unde apoi se ajunge la sacrificarea tuturor animalelor din exploatația respectivă.
Adaugă comentariu nou