Diana Morar: Părinţii au fost obligaţi obligați să stea la coadă pentru înscrierile la creșă. Consilierii locali ai PNL au propus digitalizarea serviciilor din Primăria Bistrița
Consilierul municipal Diana Morar susţine că, în timp ce taxele şi impozitele au crescut, şi la fel şi salariile funcționarilor din Primăria Bistriţa, serviciile administrației locale au rămas la același nivel, ca acum 15 ani.
„Consilierii locali ai PNL au propus digitalizarea serviciilor din Primăria Bistrița. A fost un obiectiv al nostru și vedem că devine obligatoriu pentru a putea oferi servicii moderne cetățenilor. Pentru un aviz, un certificat de urbanism, autorizație de construire sau orice alt document, cetățeanul e obligat să se învoiască de la serviciu și stea la cozi. Plățile s-ar putea face on-line, cu cardul, documentele s-ar putea completa on-line și trimise ulterior acasă în poștă. În toată Uniunea Europeană se va introduce semnătura electronică iar la Bistrița în continuare funcționează sistemul bonurilor eiberate de gardianul de la poartă”, a declarat preşedintele Organizaţie de Femei a PNL Bistriţa-Năsăud.
Diana Morar a făcut refereire la „cazul părinților care, în miez de noapte, au fost obligați să stea la coadă pentru înscrierile la creșă”.
„Este inadmisibil așa ceva și rog autoritățile să aloce bani în regim de urgență pentru implementarea unui sistem electronic de înscriere. Despre investiții în realizarea de creșe nici nu ar rost să vorbim pentru că bistrițenii s-au lămurit. Ce nu s-a făcut în zece ani, nu se va face nici de-acum încolo. Cel puțin cât timp administrația PSD conduce Primăria Bistrița vom auzi numai scuze și promisiuni. O administrație competentă digitaliza aceste servicii. Putem lua ca exemplu primăriile din apropiere care au reușit să acest lucru. La Cluj de exemplu există o colaborare excelentă între administrație și tinerii specialiști în domeniul IT și astfel s-a reușit ca anumite servicii să fie digitalizate”, a spus alesul municipal.
În context, aceasta a făcut referire şi la sediul unde a funcționat Banca Țiriac, cumpărat încă de anul trecut și care e nefuncțional. „Primăria a plătit peste 400.000 de euro și nu s-a făcut nimic după aceea. Cetățenii stau la coadă și se îngrămădesc în clădirea veche, în timp ce sediul unde a funcționat Banca Țiriac zace nefolosit. Nu au fost în stare să-l mobileze sau poate așteaptă domnul Niculae campania viitoare să se laude că în doi ani de la cumpărare a reușit să doteze spațiul respectiv. E scandalos ce se întâmplă și trebuie schimbat modul extrem de lent în care funcționează lucrurile la Bistrița. E nevoie de o administrație nouă, cu o nouă viziune, care să respecte cetățeanul și să nu-și bată joc de banul public. Doar așa se poate recupera decalajul dintre municipiul Bistrița și celelalte reședințe de județ din Transilvania”, a concluzionat Diana Morar.
Citiţi şi:
- Diana Morar: Pentru emiterea autorizației de construcție pentru blocuri, investitorii să fie obligați să extindă rețelele de utilități până la nivelul racordului imobilului
- Deputatul Diana Morar: Este o onoare și o obligație totodată să reprezint cu fidelitate bistrițenii în forul legislativ al țării
- Deputatul Diana Morar: Primăria Bistrița trebuie să solicite Ministerului Dezvoltării finanțare pentru o creșă în cartierul Subcetate!
- Primarul Ioan Turc: Digitalizarea la Bistrița va primi sprijin direct de la minister, printr-o echipă de experți
- Deputatul Diana Morar: Depunerea declaraţiei de beneficiar real de către persoanele juridice a fost eliminată
Adaugă comentariu nou