DSP BN: 21 de paturi alocate tratării copiilor infectaţi cu noul coronavirus!

Directorul executiv al DSP Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu, a anunţat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, suplimentarea numărului de paturi destinate tratării copiilor care s-au infectat cu noul coronavirus.

         „Suntem în valul cinci al pandemiei, sunt extrem de multe cazuri, situaţia epidemiologică nu arată bine în toată ţara şi sigur că nici la noi, în Bistriţa-Năsăud. În fiecare zi, există 200-300 de cazuri noi.  (…) Am făcut o modificare pentru că în acest val sunt foarte mulţi copii afectaţi. Am modificat structura de paturi de la Spitalul Judeţean, în sensul că am crescut numărul de paturi pentru copii, astfel încât să reprezinte 20% din totalul paturilor de pediatrie din judeţ. Din fericire, cazurile nu sunt foarte grave, copiii fac şi ei forme uşoare, dar trebui să fim pregătiţi, eventual pentru o evaluare, ca să nu se agraveze lucrurile, mai ales pentru copiii care au factori de risc”, a declarat dr. Anca Andriţoiu.

         Potrivit directorului executiv al DSP BN, sunt 21 de paturi alocate copiilor, raportarea de joi dimineaţa arătând că sunt 16 copii internaţi, confirmaţi cu CoVid, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

În ceea ce priveşte rata de incidenţă, dr. Andriţoiu a menţionat că localitatea Negrileşti este pe primul loc, unul dintre motive fiind că acolo se testează foarte mult.

„În zilele în care se testează mult, şi cazurile sunt mai multe. E bine că le depistăm şi le putem izola la timp.  (…) Sunt 76 de medici de familie care testează, au încheiat contract cu CAS B-N. Au fost organizate trei centre de evaluare a pacienţilor cu CoVid, la nivelul ambulatoriilor celor trei spitale publice. Activitatea este la început, iar pacienţii nu s-au adresat. Spitalele sunt pregătite, au medicamente, iar de săptămâna viitoare lucrurile vor merge bine.

         Vaccinarea stagnează pentru că nici condiţionările nu sunt instituite, avem 100-200 vaccinări/zi. De ieri a început vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani, avem două centre pregătite, unul la Ambulatoriul din Bistriţa şi al doilea la Năsăud. Situaţia s-a îmbunătăţit de la ultima întâlnire, era şi o zonă roşie care reprezenta Parva, cu o acoperire vaccinală extrem de mică. A crescut şi acolo.

         Sperăm ca acest val să nu ţină foarte mult, din estimările făcute la nivel naţional se pare că ar mai fi două săptămâni până ajungem la vârf, după care sperăm ca lucrurile să se mai liniştească”, a precizat directorul executiv al DSP BN.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5