Elevii Clubului Copiilor Beclean, în Capitală, de Ziua Educației

Sâmbătă, 5 octombrie, un grup de elevi ai cercului de muzeologie coordonat de prof. Rațiu Daniel de la Clubul Copiilor Beclean au ales să sublinieze importanța Zilei Educației printr-o excursie inedită desfășurată în capitala României. Incursiunea în cunoașterea Bucureștiului a început intr-un loc cu totul aparte, un loc în care timpul a adunat amintirea marilor personalități ale acestei țări - Cimitirul Belu. Ne-am recules câteva clipe la mormintele celor ce ne-au oferit prin intermediul condeiului, al artei scenice, al tehnicii sau al altor domenii importante, contribuții remarcabile la dezoltarea țării. Prilej cu care ne-am amintit de Mihai Eminescu, geniul literaturii române, sau de marii poeți năsăudeni Coșbuc și Rebreanu, Nicolae Iorga, Aurel Vlaicu sau de cei care ne-au încântat văzul și auzul in atâtea reprezentanții scenice: Amza Pelea, Maria Tănase, Ioana Radu și multi alții.
Am vizitat apoi Palatul Parlamentului clădirea cu cele mai multe recorduri mondiale, extrem de vizitată de turiștii străini, Muzeul Național de Istorie al României în care am putut admira basoreliefurile de pe replica Columnei lui Traian sau prețioasele tezaure găzduite de acesta.
Muzeul Național de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa " ne-a introdus prin dioramele sale în minunata lume a animalelor . Muzeul Țăranului Român ne-a oferit prin bogatele sale colecții, o imagine fascinantă a lumii satului românesc.
Arcul de Triumf ne-a adus aminte de jertfa soldaților români pentru reîntregirea țării și de minunatele parade militare pe care le găzduiește an de an. Parcurile capitalei cu aleile îngrijite ne-au fost prilej de odihnă și relaxare în agitația acestui oraș care nu doarme niciodată. Și nu în ultimul rând, ne-am întâlnit cu bucureștenii, oameni extrem de amabili și prietenoși dornici să-ți ofere sprijin și informații atunci când aveai nevoie.
Am avut parte în această incursiune de un grup format din elevii: Rus Daria, Seni Anamaria, Pleșcan Diana și Ștefania, Cucură Lorena, Pop Briana, Cânpean Alessia, Cîmpean Ioana, Zăpîrțan Maria, Pop Sonia, Baias Andrea, Nicoară Tudor și Victor, copii extraordinari care cu siguranță își vor aminti toată viața de această lecție veritabilă trăită pe viu.
Mulțumim pentru ghidaj lui Cătălin Mesaroș, un fost elev de la Școala din Bozieș care astăzi face cinste școlii sale pentru că are rangul de căpitan în cadrul Forțelor Aeriene ale României.
Mulțumim de asemenea părinților, pentru faptul că ne susțin necondiționat proiectele educaționale și înțeleg că numai investind în educație pot schimba imaginea viitorului României.La mulți ani tuturor colegilor profesori și mult spor în activitatea didactică.
Prof. Rațiu Daniel

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5