Felicitări, Nina Liuță, pentru absolvirea cu rezultate de excepție a Facultății de Științe din cadrul Universității “Simon Fraser’’ din Vancouver (Canada)!
Felicitări multiple pentru ex-bistrițeanca Nina Liuță cu prilejul absolvirii cu rezultate de excepție a Facultății de Științe din cadrul Universității “Simon Fraser’’ din Vancouver - Canada și încadrării sale la Laboratorul de bioinformatică a prestigioasei universități, unde își desfășoară deja activitatea sub îndrumarea unei somități mondiale în domeniu.
Soarta a decis să vină pe lume la 1 Mai, de Ziua Internațională a Muncii, fiind considerată de familie și aparținători drept o binecuvântare divină. 1 Mai este potrivit tradițiilor și credinței neamului nostru românesc și Ziua Armindenului, o sărbătoare a bucuriei pentru victoria credinței în fața persecuțiilor de care a avut parte Mântuitorului nostru Iisus Hristos și renașterea naturii, fiins totodată un moment de răgaz și de petrecere pentru rodul pământului, pentru sănătatea animalelor, pentru o recoltă bogată şi oameni sănătoși.
Felicitări, Nina, pentru că ai reușit să atingi nivelul performanțelor părinților chiar să le depășești pe anumite paliere! Felicitări ființă minunată și pentru faptul că prin reușitele și izbânzile tale ai adus bucurie familiei și celor apropiați, bunicilor bistrițeni și hunedoreni.
L-ai făcut cu siguranță să fie mândru și pe “Tataia”, (cum obișnuim să-i zicem venerabilului străbunic moldovean, Ion Butnaru, de la Iași, tatăl bunicii Maria Liuță, aflat actualmente în anul 100 al vieții (e născut la 06.02.1924 - n.n.), ce face parte dintr-o listă, ce se micșorează pe zi ce trece de vrednici și bravi veterani de război în viață, pe care România îi mai are, care se constituie într-un exemplu luminos de patriotism și dragoste necondiţionată faţă de neam și țară.
De succesele tale ar fi fost cu siguranță mândri: bunica Livia Sărățean (26.02.1945 - 20.10.2021), fratele său, părintele iconom stavrofor Eugen Trif ( 05.08.1942 - 09.03.2000), vrednic și merituos succesor al părintelui protopop iconom stavrofor Pop Augustin ( 26.11.1901 - 10/11.10.1944 - 08.03.1985) de la Mijlocenii Bârgăului, campionul sacrificiilor pe altarul bisericii noastre naţionale şi al neamului românesc, supraviețuitor miraculos al Masacrului abominabil din noaptea de 10/11.10.1944 de la Prundu Bârgăului, probabil singurul om de pe planetă care a reuşit, după ce a fost împuşcat mişeleşte în cap, să învingă moartea hâdă şi să revină la viaţă și desigur și străbunica, mama lor, de la Joseni ( Floarea Trif (20.04.1917 - 03.11.2006), ce te-a ținut-o în brațe, chemată la Domnul în anul 90 al vieții.
Parcursul devenirii sale profesionale a fost cel firesc, uzitat și urmat îndeobște de orice elev sau student cu obiective clare, bine definite în viață, în sensul că nu s-a lăcasat încorsetată într-un spațiu îngust de bibliotecă, cu unele mici particularități conferite de situația sa specială de emigrant de la vârsta de doi anișori. În perioada învățământului preuniversitar a făcut balet, iar cu ocazia Sărbătorii de Crăciun din 2012 a fost selecţionată în corpul de balet, ce a prezentat pe scena Operei din Vancouver un grandios spectacol cu ”Spărgătorii de nuci “ de Piotr Ilici Ceiakovsky, realizat în colaborare cu Opera din New York. La toate cele şase reprezentaţii sala cu 1800 locuri a fost plină, iar spectacolul a fost spre bucuria organizatorilor, participanților și spectatorilor o merituoasă şi deplină reuşită. De asemenea, a activat și cântat la flaut în orchestra școlii cu care a avut mereu prestații apreciate. În perioada liceului, a făcut în weekend peste 1000 de ore de voluntariat constând din vânzarea de dulciuri, băuturi răcoritoare, articole de igienă etc pacienților și personalului de la cel mai mare spital din Vancouver la care lucrează și tatăl său. În perioada pandemiei de coronavirus a fost cooptată și a activat într-un colectiv, care a urmărit evoluția acestuia și eficiența măsurilor profilactice întreprinse și a pus la dispoziția autorităților medicale și decidenților abilitați informații utile.
Pentru această activitate a beneficiat de stimulente financiare, ce i-au permis să facă daruri fratelui său, elev de liceu, un împământenit al jocurilor pe calculator și al fotbalului, fan Lionel Messi și Robert Lewandowski și chiar să-i sponsorizeze un curs și antrenamente în domeniu. Pe parcursul anilor a avut posibilitatea să călătorească şi să cunoască numeroase locuri şi oameni de pe mapamond. Itinerariul său a inclus destinaţii precum Cancun - Perla Mexicului, Republica Dominicană, Cuba, Insulele Hawaii din Oceanul Pacific, mari metropole ale lumii Londra, Paris, Frankfurt am Main, ” Capitala lumii “ Roma, Veneţia, oraşul canalelor şi palatelor, Amsterdam, Singapore chiar şi Alaska în care mulţi dintre noi deşi ne-am dori nu vom ajunge probabil niciodată. Zice că totuși cel mai plăcut e la Bunici!
Bravo Nina, ne rugăm să-ți dea Dumnezeu sănătate și putere să faci în continuare lucruri lucruri utile și plăcute semenilor și lui Dumnezeu.
Distracție plăcută la sărbătorirea planificată și meritată pe care ai organizat-o în Stanley Park pe 30.04.2023 ! Te îmbrățișăm cu drag și dor și așteptăm vești despre noi biruințe, înfăpturi și realizări plăcute celor din țara de adopție și cea de origine. Încă odată urarea de Mulți, mulți ani !, pe care o meriți pe deeplin.
Citiţi şi:
- Felicitări! Nina Liuță, absolventă a Facultății de Științe din cadrul Universității “Simon Fraser’’ din Vancouver! A fost admisă la Master of Science (MSCI) la Imperial College London
- Bistrițeanca Ioana-Liviuța Liuță- câștigătoarea Premiului anual acordat la Conferința de la Charleston, statul Carolina de Sud (SUA)!
- Nina Liuță, masterat cu distincție la Imperial College London din Marea Britanie, universitate de top mondial
- Întru mulți ani familiei pr. Nicu și Ioana-Liviuța Liuță din Vancouver, la aniversarea a 25 de ani de căsătorie!
- De Moș Nicolae, felicitări și sincere și călduroase urări de mulți ani pentru sărbătoriții zilei din partea lui Ioan Sărățean!
Comentarii
Felicitări Nina.
Adaugă comentariu nou