Gheorghe Marinescu (PSD): Reorganizarea va aduce judeţul înapoi cu 20-30 ani

Consilierul judeţean Gheorghe Marinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, consideră că reorganizarea administrativă a României, prin înfiinţarea judeţelor gigant, va dezavantaja Bistriţa-Năsăud. Repartiţia inechitabilă a fondurilor, disponibilizările de personal sau „îndepărtarea” instituţiilor de cetăţeni sunt doar câteva dintre argumentele pe care le-a prezentat presei social-democratul.

„O reorganizare prin care judeţul este desfiinţat, readus la vremurile de tristă amintire la Cluj, ar însemna un adevărat dezastru pentru locuitorii judeţului. Ca persoană implicată, practic, din 1968 , în activităţile din judeţ, vă pot spune că o schimbare de acest fel ar aduce judeţul înapoi cu 20-30 ani, în condiţiile în care lumea nu stă pe loc. Toate marile proiecte pe care le-a obţinut judeţul, dacă vreţi şi-n vremea mea, pe care ei nu ştiu dacă le pun în aplicare acum, ar fi fost ratate, pentru că o distribuţie regională ar începe cu Clujul şi s-ar termina cu Bistriţa-Năsăud. De aceea, eu cred că va trebui să discutăm într-o şedinţă deschisă cu toţi consilierii, populaţia judeţului trebuie să fie atenţionată despre această modificare periculoasă”, a declarat Gheorghe Marinescu.

El a mai precizat că Bistriţa şi Bistriţa-Năsăud au avut întotdeauna un statut special, din punct de vedere organizatoric, iar zona s-a dezvoltat cel mai spectaculos după 1968.

„Vreau să vă mai spun ceva, din virtutea funcţiei mele şi a pregătirii mele. Bistriţa-Năsăud a funcţionat întotdeauna, cu excepţia vremurilor regiunii impuse de ruşi, ca unitate administrativă separată. A fost district săsesc al Bistriţei cu o guvernare specială, a fost comitat, şi apoi judeţ. Cele mai spectaculoase evenimente şi evoluţii au fost după 1968, când această clădire (n.n. – Palatul Administrativ) nu exista, Hotelul Coroana nu exista, nu exista nimic din ce vedem astăzi, şi care s-au dezvoltat în vremea mult hulitului Ceauşescu. Acum le desfiinţăm”, a explicat Marinescu.

În context, ex-preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că această reorganizarea va însemna trierea personalului din instituţii, dar şi „punerea oamenilor pe drumuri”. „Eu cred că aceste instituţii fiind reorganizate, toate funcţiile vor fi ocupate prin numiri. Fiind numiri, se va trece la selecţia personalului, prin ciuruire a celor care au eventuale obiecţii sau alte păreri. Lucrurile se vor aşeza astfel încât cel puţin jumătate din personalul actual angajat în regiune va fi disponibilizat. (…) Până acum, populaţia ştie că vine la judeţ, şi aşa va are probleme. Eu niciodată nu am îndrăznit să pun afişaj pentru audienţe, adică preşedintele primeşte în audienţe marţea şi vinerea, de la 10 la 12. Nu e posibil. Oamenii sunt prea săraci, prea de departe vin şi pleacă înjurând, în cel mai bun caz, de la o instituţie judeţeană pe care o găsesc închisă şi la care mai pot veni doar marţea viitoare. Ce se va întâmpla când vor merge la Cluj, vă daţi seama”, a concluzionat Gheorghe Marinescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5