Iata ce masina NU trebuie sa alegi daca esti sofer incepator in oras

Majoritatea persoanelor care abia si-au luat carnetul de sofer viseaza la o masina noua, luxoasa, mare, asa cum si-au dorit intotdeauna. Insa, exact aceste caracteristici sunt cele care trebuie evitate in primul an de condus!

Daca si tu ti-ai dorit dintotdeauna sa ai propria masina, iar momentul mult asteptat a venit, trebuie sa cunosti cateva trucuri si secrete ale soferilor cu experienta, care te vor ajuta sa eviti investitiile inutile si cheltuielile exagerate care nu sunt absolut necesare! Acestea sunt valabile mai ales intr-un oras mare, in care traficul este permanent o sursa de stres, iar locurile de parcare, practic, inexistente. Pentru ca experienta ta de sofat sa aiba un start ideal, care nu te traumatizeaza, ci te ajuta sa te perfectionezi, ia aminte la recomandarile specialistilor!

Descopera cum nu trebuie sa fie masina ta in primul an de condus

  • Scumpa

In cazul in care scopul tau este sa detii o masina de lux, vei aprecia, cu siguranta, deplasarea temporara cu un vehicul ce nu depaseste 5.000 de euro. Te intrebi de ce? In primul rand, in primele luni in care esti sofer, exista cel mai mare risc sa ai parte de accidente usoare, cauzate de momente de panica, de dezvoltarea insuficienta a reflexelor la volan sau de lipsa experientei. Inevitabil, aceste situatii se vor reflecta pe starea masinii tale. Faruri sparte, portiere lovite sau zgariate, bara indoita, dar si alte componente ce se afla la interior sunt cele care au de suferit cel mai frecvent. Costurile pentru repararea si inlocuirea acestora in cazul unei masini scumpe iti vor provoca o paguba financiara considerabila, pe care o poti evita cu usurinta. Piesele de schimb pentru automobilele ieftine au preturi mult mai accesibile si sunt mai usor de gasit. De exemplu, o baterie pentru MATIZ noua, de calitate, nu te va costa mai mult de 200 de lei. De asemenea, ambreiajul si placutele de frana se uzeaza foarte repede la un incepator, pana se obisnuieste cu intregul proces, iar acestea vor trebui schimbate cu o frecventa mai mare in primul an.

 

 

  • Mare

Chiar daca alegi o masina ieftina, insa de dimensiuni generoase, vei intampina dificultati in ceea ce priveste parcarea vehiculului, dar si felul in care poti sa te „strecori” in trafic. In orasele mari, numarul automobilelor a depasit capacitatea infrastructurii existente, asa ca locurile de parcare nu fac fata. Cei cu experienta recomanda sa ai o masina mica pentru inceput, pentru a exersa parcarile pana ajungi sa le stapanesti in orice situatie! Trebuie sa stii ca foarte multe incindente ale incepatorilor au loc chiar in parcare, asadar, poti evita micile defectiuni cauzate de un contact cu alte masini.

  • Noua

De obicei, soferii cu experienta recomandat achizitionarea unei masini second hand, insa in stare buna, pentru a-ti exersa calitatile de sofer. Asa cum a fost mentionat anterior, in primul paragraf, nu iti va parea atat de rau in cazul in care o lovesti, iar reparatia ei va fi foarte accesibila!

 

Nu face greseala de a dori sa te lauzi cu un model puternic, cu un motor mare, pana nu esti stapan pe abilitatile tale in trafic. Ia-o pas cu pas, perfectioneaza-te, apoi alege ce masina iti doresti!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5