Întâlnire de lucru pentru stabilirea limitelor ariilor naturale protejate, inclusiv a siturilor Natura 2000

Specialiştii implicaţii în realizarea delimitării ariilor protejate şi custozii ariilor naturale protejate din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au întâlnit joi la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud. Acţiunea a avut loc în cadrul  proiectului ”Realizarea de seturi de date spaţiale în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate, inclusiv a siturilor Natura 2000, având în vedere optimizarea facilităţilor de administrare a acestora”, implementat de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013” şi are o perioadă de implementare de 30 de luni, urmând a se finaliza la sfarşitul anului 2015.

“Prin intermediul acestui proiect, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice urmăreşte revizuirea limitelor pentru ariile naturale protejate din România şi siturile Natura 2000, în vederea creşterii preciziei acestora şi asigurării conformităţii lor cu cerinţele Directivei INSPIRE.

La întâlnire s-au discutat problemele legate de delimitarea în teren a ariilor protejate, necesitatea extinderii unora dintre ele sau a reducerii suprafețelor altora acolo unde obiectul protejării nu se mai regăsește.

De asemenea s-a stabilit un program pentru deplasarea în teren a ariilor protejate unde sunt probleme împreună cu reprezentanți Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud și custozii ariilor naturale protejate respective”, informează directorul executiv Sever Ioan Roman, din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud. 

 

Comentarii

11/07/14 13:15
ECOLOGISTUL

Un mare FASSS! Ne intereseaza cine si cate controale se vor face in aceste sectoare speciale si cand vor fi concret schimbate ,aplicate legile de mediu dupa model European si nu mafiot ca la noi. EX; in aria protejata a raului BUDAC de ani de zile un abator cu STAIF isi varsa BORHOTURILE direct in apa si nimeni nu vede. Halal institutii de mediu mai avem. Mai au si tupeul sa ne abureasca cat is ei de preocupati de grija naturii. FARISEILOR!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5