În judeţul nostru, nu avem un centru de adăpost pentru femeile agresate
-
View the full image
În judeţul nostru, nu avem un centru de adăpost pentru femeile agresate
La români, bătăi este încă socotită ca fiind ruptă din rai. Deşi avem o lege privind combaterea violenţei în familie, şi chiar o , victimele violenţei domestice nu sunt ajutate decât cu sfaturi. La nivelul întregii ţări, numărul locurilor în adăposturile special create pentru aceste victime, cu finanţare privată, nu depăşeşte 150, iar listele de aşteptare sunt foarte lungi.
AFI-Asociaţia Pro Familia Bistriţa este singurul loc, unde femeile agresate din judeţul nostru pot găsi sprijin psihologic, juridic, şi financiar. Din nefericire, din cauza că spaţiul oferit iniţial pentru centrul de adăpost se află în litigiu, au fost pierdute şi fondurile europene pentru reabnilitare. Şi, astfel, ne găsim în situaţia în care în judeţul nostru nu există un centru de adăpost pentru femeile agresate.
O altă problemă semnalată de cei de la Asociaţia Pro Familia este faptul că femeile refuză să reclame violenţa domestică. Conform datelor Poliţiei, doar o victimă din şase raportează în România, agresiunea, iar Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei rămâne o instituţie creată pentru ochii europenilor.
Citiţi şi:
- „Femeile trebuie să aibă curajul să-şi spună punctul de vedere şi să fie unite”
- Doina Monda:25 Noiembrie- Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor
- Viceprimarul Gelu Muthi, alături de colegii din ALDE, au oferit o masă caldă celor găzduiţi la Centrul de Noapte şi Cazare pentru persoane fără adăpost
- „Spune ce simţi, nu te da BĂTUTĂ!”
- Cazarea persoanelor fără adăpost din Bistriţa, la standarde europene, cu bani europeni
Adaugă comentariu nou