La Bistriţa istoria zâmbeşte

http://www.primariabistrita.ro

După cum a anunţat, Primăria municipiului Bistriţa a organizat pentru ziua de 8 decembrie o suită de manifestări ce au avut în prim plan nu doar startul sărbătorilor de iarnă, ci şi sfinţirea turnului Bisericii Evanghelice, monument ce a suferit în 11 iunie 2008 urmările unui puternic incendiu dar care - prin eforturile oamenilor care nu au putut rămâne nepăsători, din instituţii, firme, asociaţii, persoane fizice din România şi din afara graniţelor ei – astăzi veghează din nou cu mândrie asupra acestui vechi oraş al Transilvaniei.
Manifestările au început cu un ceremonial religios desfăşurat în Biserica Evanghelică şi au continuat cu sfinţirea turnului şi o emoţionantă simfonie a clopotelor.
Apoi a fost deschis Târgul de Crăciun în zona pietonală Liviu Rebreanu.
Un alt moment emoţionant a fost cel de resfinţire a icoanei de pe faţada casei cu nr. 26 de lângă Biserica Romano-Catolică de pe strada Gheorghe Şincai, prilej cu care a avut loc o ceremonie religioasă ecumenică.
Apoi, la invitaţia primarului Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu, eminentul elev al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, Rareş Buhai - triplu medaliat la olimpiade internaţionale de informatică ce au avut loc anul acesta - a aprins luminile festive de sărbători.
Manifestările s-au încheiat cu un concert de colinde ce a avut loc în zona pietonală Liviu Rebreanu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5