Lucrări superficiale la sălile de sport
Sălile construite prin Programul „Săli de sport” derulat prin Compania Naţională de Investiţii, au fost luate la control, de către cei de la Direcţia pentru Sport Bistriţa-Năsăud, în urma solicitării subprefectului Radu Tămăşoi.
În raportul emis de DJS B-N sunt evidenţiate o serie de nereguli în construcţie, atât la sălile de sport date în folosinţă, cât şi la cele renovate.
„Suntem conştienţi că aceste săli reprezintă un factor important pentru civilizaţie, dat fiind faptul că toţi cunoaştem importanţa sportului pentru populaţie. Făcând o analiză obiectivă, trebuie să luăm în calcul şi deficienţele constate în urma acţiunii de control, şi anume: la marea majoritate a sălilor se constată lucrări superficiale la acoperiş, majoritatea având infiltraţii; la vestiare au fost folosite materiale necorespunzătoare la tencuieli, uşi şi instalaţii de apă. S-au constata şi multe deficienţe la sistemele de încălzire a uşilor şi a geamurilor, precum şi la sistemul de încălzire. În ciuda acestor nereguli, îmbucurător este faptul că toate aceste săli sunt folosite doar pentru activităţi strict sportive şi culturale”, declară Florian Constantin, director executiv D.J.S B-N.
Mai jos dăm doar câteva exemple de lucrări superficiale constate la sălile de sport date în folosinţă. La Grupul Şcolar Forestier, sala de sport a fost dată în folosinţă, anul trecut. Potrivit raportului de control, există infiltraţii prin tavan, care se preling pe pereţii interiori, În băi, gresia este montată, fără a se asigura scurgerea apei. Instalaţiile sanitare au fost de o foarte proastă calitate, acestea fiind înlocuite din fondurile şcolii. Sala este la dispoziţia Inspectoratului Judeţean Şcolar pentru etapele din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. În afara programului, sala se închiriază cu 50 de lei pe oră.
Nu sunt lipsite de deficienţe în construcţie, nici sălile de sport renovate. „La Liceul cu Program Sportiv Bistriţa-sala de gimnastică,se constată infiltraţii masive de apă prin acoperiş, igrasie la băi, iar instalaţia de apă şi încălzire are mari deficienţe şi necesită schimbare. Dotările sunt deficiente, şi necesită completare cu aparatură performantă în proporţie de 40%” se arată în raportul cu privire la constatările efectuate în urma acţiunii de control.
În numărul viitor, revenim cu alte deficienţe constate.
Citiţi şi:
- În BN: 222 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, la locațiile cu destinația comerț, cultură sau turism
- Demers abuziv al noului director, de la Direcţia Pentru Sport a Judeţului BISTRIŢA NĂSĂUD RAOUL STEFAN ZANCA
- Sala de sport – monitorizată non-stop
- Material lemnos fără documente legale, în valoare de aproape 13.000 de lei, confiscat de polițiști
- În 22 localităţi, anul şcolar debutează cu darea în folosinţă a unor obiective de investiţii
Adaugă comentariu nou