MILITARII ACTIVI TREBUIE SĂ SOLICITE APLICAREA „CODULUI MUNCII” ÎN ARMATĂ
Păi, dacă tot ne-am pus pe egalizarea a tot şi a toate, adică pe COMUNIZAREA
salariilor şi a pensiilor, îi sfătuiesc pe militarii activi din toate structurile Sistemului Naţional de Apărare să lupte pentru aplicarea CODULUI MUNCII în întregul sistem.
În acest fel, vor putea fi satisfăcuţi toţi purtătorii unui singur neuron (dacă îl au şi pe ăla !), toţi frustraţii instigaţi de grosolana manipulare a unor guvernanţi iresponsabili, frustraţi care urlă isteric: „Militarii au salarii şi pensii nesimţite !”
Prin aplicarea Codului Muncii, s-ar institui obligativitatea a opt ore pe zi şi doar 40 de ore pe săptămână de lucru şi pentru militari. Tot ceea ce depăşeşte aceste ore, să fie ore suplimentare, ore pentru care, dacă nu sunt bani, să se asigure zile libere atunci când se strâng opt ore suplimentare. Evident că în zile de sărbători legale, sâmbăta şi duminica, orele lucrate vor fi plătite dublu, sau 4 ore vor face o zi liberă ! Stimaţi cititori ai ziarului „Răsunetul”, v-aş ruga să faceţi un simplu calcul şi veţi observa că, în această situaţie, militarii ar fi liberi apropate şapte - opt luni pe an ! În aplicaţii, în serviciul de zi sau de gardă (acolo unde se mai face !), pe timpul exerciţiilor de alarmă, pe timpul stării de necesitate, a situaţiilor de urgenţă, pe timpul cât îşi dau viaţa pe teatrele de război - Iraq, Afganistan, Kosovo, etc. - se va lucra DOAR OPT ORE. Că, vezi Doamne, ce fac militarii Armatei Române ! De 60 de ani nu a fost nici-un război în Românica ! Argumentele cretinoide a unor retardaţi mintal ! Uită că, de n-ar fi fost Armata română, cu „apeviştii” ei, cu militarii în termen sau cu termen redus, dacă această armată nu s-ar fi pregătit continuu, concomitent cu executarea unor misiuni în economia naţională, acum în România nu se mai vorbea româneşte, ci ruseşte, bulgăreşte şi, sigur că da, ungureşte ! Unii uită prea uşor de Planul Valev ! (Dobrogea - se „preda” Bulgariei, Transilvania - evident - Ungariei, Moldova se unea cu Basarabia, România rămânând pe crestele Carpaţilor şi o parte din Oltenia ! ASTA s-ar fi întâmplat FĂRĂ ARMATA ROMÂNĂ !
De altfel, în perioada anilor 1945 - 1958, aproape că se reuşise desfiinţarea Armatei Române. Sub pretextul că ne apăra „marea noastră prietenă de la Răsărit”, vânătorii de munte au fost desfiinţaţi, marina militară a fost văduvită de submarine şi de alte câteva nave de război, armata în întregul ei a fost pusă în subordinea unor „instructori” sovietici.
Totuşi, până la urmă, Armata română şi-a revenit, încetul cu încetul şi a devenit, cu adevărat, o forţă. Prin anii ‘80, dupoă trădarea lui Pacepa, Ceauşescu, pentru a se da „mare apărător” al păcii, a redus bugetul apărării la doar 12 miliarde lei anual. Este demn de semnalat că, în acea perioadă, Armata română, atât prin activităţle ce le desfăşura în economia naţională - industrie, construcţii şi agricultură - cât şi prin exportul de armament şi tehnică româneşti, realiza, anual peste 15 miliarde lei. Cu alte cuvinte, armata devenise profitabilă, iară nu bugetară. Asta aşa, ca istorie a principiului contributivităţii !
Revenind la CODUL MUNCII, pe de o parte, pentru a fi asemeni civililor cu care sunt "echivalaţi", militarii nu ar mai trebui obligaţi prin lege să se afle "în serviciul naţiunii" şi să îşi facă serviciul "pînă la sacrificiul vieţii" şi ar trebui eliminate interdicţiile ca ei să facă politică, să candideze la funcţii publice în stat sau să facă grevă, să facă parte din asociaţii profesionale sau sportive în alte condiţii decât în cadrul regulamentelor militare, să adere la numite culte religioase care "încalcă bunele moravuri", să se căsătorească cu apatrizi fără aprobarea ministrului, să participe la manifestaţii, să facă parte din orice sindicat doresc, etc., etc., etc.. Totodată, ca militarii să fie la fel cu civilii, foştii ofiţeri cer şi eliminarea interdicţiilor de a îndeplini alte funcţii fără acceptul ministrului şi de a avea o firmă, dar şi eliminarea sancţiunilor penale pentru cei ce refuză SĂ ÎNDEPLINEASCĂ ORDINUL, consemnul ori dezertează. Unde aţi mai văzut dumneavoastră o „dezertare” din fabrică, de la catedră, de la sculărie ? Şi dacă „dezertează” de acolo, CEL MULT ÎI TAIE ZIUA DIN SALARIU !
Regulamentele militare trebuiesc adaptate la CODUL CIVIL AL MUNCII. Este mai mult decât evident că, prin simetrie, legea trebuie modificată şi prin acordarea unor drepturi militare, tuturor civililor. În asentimentul militarilor disponibilizaţi, în rezervă sau în retragere din Câmpulung Moldovenesc şi noi propunem ca "acordarea gradelor de general şi amiral” să nu se mai facă de către preşedintele României prin avansarea coloneilor şi comandorilor, ci să se acorde în exclusivitate fotbaliştilor, handbaliştilor, tenismenilor, inclusiv profesorilor, medicilor şi chiar artiştilor, acest grad fiind asimilat sau echivalent al acestor categorii socioprofesionale. Funeraliile cu onoruri militare să nu fie rezervate doar pentru militarii căzuţi la datorie pentru ţară, ci şi actorilor, cîntăreţilor (cu deosebire maneliştilor celor dragi prezidentului nostru), sindicaliştilor, sportivilor căzuţi la datorie, ucişi de gloanţe, în slujba patriei !
Mare e grădina Ta, Doamne ! Evident că mulţi.....încap în ea !
Colonel (r) DORIN FILIP
Citiţi şi:
- NECESITATEA UNUI SINDICAT MILITAR
- Am câştigat pariul, dar v-aţi pierdut onoarea, domnilor deputaţi şi senatori din judeţul Bistriţa-Năsăud
- O nouă misiune în Afganistan pentru 460 de militari bistriţeni. Ministrul Fifor: Suntem extrem de respectaţi pentru ceea ce ştiu să facă militarii români
- ŞOC ŞI GROAZĂ
- Prefectul Ioan Ţintean: Suntem mândri de Armata Română. Mândria noastră e cu atât mai mare cu cât noi, la Bistriţa, ne bucurăm de prezenţa unei unităţi de elită, Brigada 81 Mecanizată
Comentarii
Aveti perfecta dreptate,dar atata timp cat se ramane la conceptia sovietica "ce-i mult e si bun" nu se va putea face nimic.Sunt prea multi care isi dau cu parerea si prea putini care fac.Toti care ocupa functi inalte in armata se inbogatesc si nu-i mai intereseaza ce se intampla in rest.Nu-i intereseaza ca soldatu roman nu are cu ce se inbraca sau incalta sau ca ai ajuns la numarul dublu de ore intr-o luna.Totul pare frumos pe dinafara si stricat in interior.Asta e,noi mergem cu sapa si cu coasa la razboi alti au tancuri si rachete.Va multumesc ca ati deschis acest subiect sper sa mai fie si alti .
felicitari d nul colonel.
Adaugă comentariu nou