Ministrul Doina Pană vrea un Cod Silvic agreat de toţi actorii implicaţi în domeniu
Doina Pană, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, consideră că punctul de vedere al specialiştilor din domeniul silviculturii va fi primordial în amendarea proiectului de Cod Silvic şi că îşi propune ca actul normativ să fie adoptat de Camera Deputaţilor până la finele sesiunii parlamentare.
„Am convingerea că asemenea întâlniri trebuie să aibă loc, le făceam şi atunci când eram într-un domeniu care era al meu, când eram secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi aveam 30 de ani de experienţă. Şi atunci m-am întâlnit cu absolut toţi factorii interesaţi. Cu atât mai mult acum, când sunt din afara sistemului, consider extrem, extrem de important să consult toţi factorii”, a menţionat ministrul Pană.
Aceasta a anunţat, la Bistriţa, constiruirea unui grup naţional de specialişti, coordonat de ing. Istrate Şteţco, şeful ITRSV Cluj-Napoca, care va centraliza toate propunerile şi va formula amendamente pentru proiectul de lege organică, care a fost adoptat de Senat. De altfel, dezbateri pe tema Codului Silvic vor avea loc şi în judeţele Suceava, Alba şi municipiul Bucureşti. Ulterior, punctul de vedere al specialiştilor va fi susţinut în Comisia de agricultură, silvicultură a Camerei Deputaţilor.
„Vreau să reiasă foarte clar. Codul ca Pană (n.n. – o metaforă făcută de vicepreşedintele Asociaţiei Proprietarilor de Păduri), în niciun caz, nu înseamnă ceva uşurel, adică ceva superficial. Codul ca o pană va fi ceea ce mă reprezintă. Niciodată nu iau o decizie foarte importantă fără concluziile tuturor factorilor interesaţi. Dumneavoastră sunteţi factorii interesaţi, iar concluziile dvs. vor conta foarte mult”, a menţionat Doina Pan.
În ceea ce priveşte termenele, ministrul delegat pentru Păduri a explicat că ăşi doreşte ca acest Cod Silvic să fie aprobat până la finalul acestei sesiuni parlamentare, dar dacă ceva cât de mic rămâne nerezolvat, va amâna votul final până în luna septembrie. "Nu consider că trebuie să fie nimic propit, pentru că este o lege importantă, o lege care să dureze mulţi ani de acum înainte"., a concluzionat aceasta.
Citiţi şi:
- Doina Pană: Legea trebuie să fie lege şi în pădure. Şi nu vorbim de legea junglei!
- Ministrul delegat Doina Pană propune trei măsuri pentru „însănătoşirea pădurilor”: SUMAL, accesarea 112 şi noul Cod Silvic
- Noul proiect de Cod Silvic, avizat favorabil de Comisia pentru mediu a Camerei Deputaţilor. Ministrul Doina Pană: E un Cod foarte benefic
- Ministrul Doina Pană: Codul Silvic este o lege benefică pentru toată lumea, dar mai ales pentru pădure
- Ministrul Doina Pană: Codul Silvic va fi adoptat în acest an
Adaugă comentariu nou