Paradă militară, show culinar, spectacole pentru copii, focuri de artificii, de 1 Decembrie , la Bistriţa!

Vă invităm să luați parte alături de noi la ceremonia militar-religioasă și activitățile organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, care vor avea loc duminică, transmite Instituţia Prefectului, în numele oficialităţilor judeţene. 

• Ora 11:30 – Depunere de coroane la bustul Generalului Erou Grigore Bălan și la bustul Mitropolitului Ardealului Nicolae Bălan, Blăjenii de Sus;
• Ora 12:00 – Depunere de coroană la statuia Cardinalului Iuliu Hossu, Bistrița, str. Gării, nr 13;
• Ora 13:00 – Ceremonie miliar-religioasă de depunere de coroană, Bistrița, Statuia poetului Andrei Mureșanu;
• Ora 13:30 – Defilarea detașamentelor de onoare, a tehnicii și echipamentelor, Bistrița, str. Șincai – str. Dornei,
• Ora 17:00 – Retragere cu torțe, Bistrița, Protopopiatul Bistrița – Piața Petru Rareș - Str. Dornei – Pietonalul Liviu Rebreanu, Bld. G-ral Grigore Bălan – Str. Avram Iancu – Cazarmă.

          Preşedintele Consiliului Judeţean invită pe toţi bistriţenii, pe 1 decembrie, la cel mai colorat, mare şi spectaculos eveniment care dă start sărbătorilor de iarnă. „Pe lângă evenimentele tradiţionale organizate în parteneriat cu Primăria Bistriţa, Instituţia Prefectului şi Brigada 81 Mecanizată, în urma propunerii colegilor mei de la Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud va fi şi un show culinar cu master chef. La evenimentul tradiţional de aprindere a luminiţelor din Piaţa Petru Rareş, la solicitarea mai multor părinţi şi copii, este invitată trupa Fantasticii. În jurul orei 16.00, va fi un spectacol cu animaţie pentru copii, apoi retragerea cu torţe şi un foc de artificii la finalul manifestărilor în Piaţa Petru Rareş”, a declarat Radu Moldovan.

 

Vă așteptăm să sărbătorim împreună această zi plină de semnificații pentru poporul român, transmite Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

 

Comentarii

25/11/19 15:51
Vizitator

Orasul Bistrita care are in componentă o localitate cu numele “UNIREA”, o strada numita “1 DECEMBRIE” dar si “PIATA UNIRII”, nu a reusit ca in anul centenarului să realizeze Monumentul Unirii. Desi la inceputul anului 2018, Primăria Bistrița a lansat un concurs de solutii pentru realizarea unui monument evocator al actului istoric din 1 Decembrie 1918, amplasat în Piața Unirii, prin care să fie celebrat Centenarul Marii Uniri, lucru acesta nu s-a materializat. De aceea, măcar de acum când am intrat in al doilea centenar, in locul statuii lui Cuza s-ar putea realiza un Monument al Unirii in forma unui obelisc placat cu marmura cu inaltimea totala (soclul + obeliscul propriuzis) de 1918 cm . Obeliscul propriuzis ar trebui sa aiba 1600 cm (anul primei uniri sub Mihai Viteazul), iar impreuna cu soclul de la baza de 3,18 m sa se ridice la 1918 cm (anul Marii Uniri). Pe soclu se va putea monta un basorelief din bronz executat dupa imaginea cu Marea Adunare de la Alba Iulia, avandu-i in prim plan pe episcopii Iuliu Hossu si Miron Cristea . Pe trei dintre laturile obeliscului se vor putea amplasa efigiile din bronz ale domnitorilor Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza si Regele Ferdinand, iar pe cea d-a 4-a latură vor putea fi trecute numele delegatilor din Bistrita-Nasaud participanti la marea adunare din 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia. Ar trebui ca acest monument sa fie realizat măcar pană pe 4 iunie 2020, cand se implinesc 100 de ani de cand s-a semnat Pacea cu Ungaria de la Versailles in palatul Trianon.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5