Sfaturi pentru sănătatea bistrițenilor: 3 metode științifice pentru a-ți asigura imunitatea
Imunitatea a devenit, în ultimii ani, un subiect care trezește interesul tot mai multor persoane. Într-o eră în care starea de bine, îngrijirea și dezvoltarea personală sunt teme de care te lovești zi de zi, capacitatea corpului de a se autoapăra este unul dintre cele mai des întâlnite deziderate. În consecință, multitudinea informațiilor și recomandărilor care circulă în spațiul public a atins cote record. Din păcate, mare parte dintre acestea rămân la stadiul de teorii, multe dintre ele neavând un fundament științific, precum rețetele tradiționale sau suplimentele “minune”. De aceea, dacă ești preocupat de acest aspect, este indicat să preiei sfaturi din surse de încredere, precum medici și instituții oficiale. În continuare, vei descoperi câteva moduri sigure prin care îți întărești imunitatea.
Află 3 mijloace care îți fortifici sistemul imunitar:
1. Sportul
Organismul tău poate căpăta o imunitate puternică, dacă, de-a lungul timpului, acorzi o atenție deosebită sportului. Tot mai multe studii demonstrează că activitatea fizică, prin diverse mecanisme chimice, ajută la întărirea sistemului de apărare al corpului. Prin eliminarea toxinelor, circularea rapidă a anticorpilor și celulor albe și creșterea temporară a temperaturii, mișcarea combate infecții virale și bacteriene, îndepărtează substanțe nocive și previne dezvoltarea unor microorganisme dăunătoare. Din fericire, chiar și sesiunile scurte de sport au efecte benefice pe termen lung. Este de ajuns să practici o activitate timp de 20 de minute, de 3 ori pe săptămână, pentru a te putea bucura de o bună funcționare a fizicului tău. Iar programul încărcat nu trebuie să reprezinte un obstacol. Oricine poate comanda biciclete fitness și, în acest mod, va face mișcare chiar acasă.
2. Proteinele de calitate
Un alt factor esențial care influențează imunitatea este calitatea proteinelor pe care îi consumă o persoană. Așa cum explică mulți medici din domeniu, proteinele au rol structural, așadar, sunt vitale pentru buna funcționare a sistemului imunitar. În consecință, regimul alimentar trebuie să includă surse proteice de calitate, de natură animală și vegetală. Un organism puternic se construiește în timp, și nu peste noapte, printr-o nutriție organică, fără antibiotice și aditivi. De aceea, nu trebuie să ai așteptări mari dacă ai consumat o dată sau de două ori suplimente sau alimente despre care se spune că oferă un “boost” imunitar. Corpul uman reprezintă un mecanism complex, care se reglează de-a lungul anilor și asupra căruia nu poți interveni pe loc.
3. Alimentele fermentate
Nu în ultimul rând, trebuie să ai o nutriție diversificată, din care să nu lipsească alimentele fermentate. Prin calitățile lor și prin efectele pe care le au asupra florei din sistemul digestiv, acestea contribuie la întărirea imunității. Castraveții, varza, conopida sunt câteva exemple de legume ce pot fi murate și consumate în acest scop, deoarece sunt bogate în vitamina C și bacterii utile. De asemenea, iaurtul, în special chefirul, și brânza cu mucegai au aceleași efecte benefice.
Așadar, renunță la soluțiile miraculoase care promit rezultate imediat și începe un stil de viață sănătos, bazat pe recomandările de mai sus, pentru îmbunătățirea garantată a sistemului imunitar.
Sursa foto: unsplash.com
Citiţi şi:
- Cum să îți sporești imunitatea natural cu produse bio în sezonul rece
- Protocolul Hypericum pentru Întărirea Imunității
- Cele mai bune ceaiuri pentru întărirea sistemului imunitar
- HYPER-TUM (II)
- „Hyper-Tum” modulează imunitatea organismului, ajutându-l să facă față solicitărilor din timpul tratamentului cu citostatice și radioterapie
Adaugă comentariu nou