Ioan Turc propune ca Piața Morii să devină o prelungire a Parcului municipal, cu elemente de modernitate

Piața Morii era cândva un etalon urbanistic, dar a ajuns într-o stare de degradare intolerabilă, o adevărată ofensă adusă tuturor bistrițenilor.

Actualii edili au montat doar niște statuete și o operă de artă ruginită care nu știe nimeni ce reprezintă, iar pavajul deteriorat și vegetația de junglă sunt dovezi ale delăsării administrative.

Personal, îmi propun ca acest perimetru să devină o prelungire a Parcului municipal, cu toate elementele de modernitate pentru tineri, copii, bunici. De exemplu, vor exista bănci cu prize USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice, țâșnitori de apă, stații de încărcare pentru trotinete și biciclete electrice, la fel cum au deja alte orașe din Ardeal.

Sursa principală de finanțare ar constitui-o fondurile europene, care susțin ecologizările și regenerările urbane. Piața Morii va fi o grădină frumoasă, înierbată, cu alei moderne, cu pistă de role, cu camere de luat vederi la 360 de grade, cu iluminare LED a întregii zone.

Vom transforma Bistrița într-o oază de verdeață, un loc confortabil pentru toți concitadinii noștri, un oraș de top, de care să fim mândri cu toții!

#SePoate!

Ioan Turc,
candidatul PNL-USR-PLUS pentru Primăria Bistrița

Comentarii

16/08/20 14:22
Remus

După toate ineptiile facute in cele trei mandate de primarul Cretu, orasul Bistrita a ajuns să fie considerat Caracalul Ardealului. O mare tâmpenie marca Cretu, a fost mutarea haotica a statuilor din oras după mintea lui cea proastă. Nu doar că mutarea statuilor nu aduce nimic in plus fata de ce au facut inaintasii, dar crează confuzii si bulverseaza istoria locului. Ca sa nu mai vorbim de ouale de struti sau merele de plastic, acele kitschiuri care „impodobesc” Bistrita europrana”. Asa au ajuns si acele statuete sa fie ingrămădite in Piata Morii, fiind mutate de pe aleile parcului cu ocazia reabilitării si uitate acolo.
De aceea intentia lui Ioan Turc de modernizare si transformare a Piaței Morii într-o prelungire a Parcului Municipal, este de luat in considerare. Este o măsură necesară dar nu suficientă. Piata Morii ar trebui legată si de Pădurea Codrisor. Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva.
Apoi este necesar sa se respecte hotararea de Consiliul Local ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc, adoptata in anul 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate la initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) .
Amenajarile necesare pentru ca Padurea Codrisor sa devina padure-parc, trebuie facute cu discretie astfel incat cadrul natural sa ramana dominant.
Este suficienta amenajarea potecilor, conform proiectului ”Amenajare pădure-parc Codrișor ca zonă de agrement”, initiat de Asociaţia Bistriţa Civică (ABC), si aprobat de Consiliul local. Trebuie avut in vedere si faptul că Pădurea Codrisor este un obiectiv turistic pentru orasul Bistrita, la fel cum este Dealul Cetatuia pentru orasul Cluj. Ba chiar oferă mai mult decat dealul Cetatuia pentru Cluj , avand in vedere faptul că dealul Codrisor are in plus si pădurea. Apoi, faptul ca Pădurea Codrisor se afla in apropierea unui grup de hoteluri ar putea reprezenta o atractie si pentru turistii care viziteaza orasul Bistrita. De aceea, pe langa amenajarea potecilor, si a aleilor spre poienite ar trebui amenajate si cateva „Puncte Belvedere” care ofera o priveliste splendida asupra orasului. Acestea ar putea fi prevazute cu foisoare si banci de unde turistii si nu numai, sa poata admira orasul si sa faca fotografii de neuitat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5