Idei Verzi pentru Planeta Albastră, cu elevii de la Sângeorz-Băi!
Marți, 9 martie, la Centrul Cultural ”Iustin Sohorca” a avut loc o activitate educativă a lLiceului Solomon Haliţă în colaborare cu Parcul Național Munții Rodnei.
Această întâlnire dorim să dea startul mai multor activități gândite pentru un proiect pe termen lung desfășurat de liceu în colaborare cu mai multe instituții, proiect denumit simbolic: IDEI VERZI PENTRU PLANETA ALBASTRĂ. Activitate a fost una de cunoaștere a Parcului Național Munții Rodnei prin care elevii au aflat informații legate de această zonă protejată, cât de important este mediul natural, mai ales în prezent, datorită presiunii umane, poluării, activităților ilegale iar elevii au conștientizat ce înseamnă un parc național, cum trebuie să se comporte într-o zonă protejată, care sunt speciile floristice și faunistice ocrotite prin lege etc A fost o prezentare documentată, științifică a parcului, elevii fiind permanent conectați la informațiile prezentate iar punctul forte al prezentării a fost un scurt-metraj despre comportamentul lupilor (Canis Lupus) din PNMR.
Următoarele activități din Proiectul IDEI VERZI PENTRU PLANETA ALBASTRĂ tot în colaborare cu Parcul Național Munții Rodnei vor avea loc în natură, în perimetrul parcului unde elevii vor desfășura activități în teren.
Prezentarea Parcului Național Munții Rodnei a fost făcută de Ing. Filipoiu Timoftei, specialist în domeniul educației ecologice și a turismului.
Activitatea de marți a implicat elevii claselor a XI-a aceștia având în programa școlară subiecte legate de Protecția, Conservarea și Ocrotirea Mediului Înconjurător și Parcul Național Munții Rodnei iar pe această cale salutăm dechiderea și sprijinul managerilor celor două unitați, prof. Varvara Mititean - directoarea LTSH și ing. Mihaela Poll, director Administrația Parcului Național Munții Rodnei.
Mulțumim colegilor implicați, dir. prof. Varvara Mititean, prof. Corina Pop - consilier educativ, prof. Florin Hodoroga, prof. Adela Ureche, prof. Victoria Croitor, prof. Florin Ioan Partene, prof. Daniela Niculai.
Citiţi şi:
- Ghidul voluntarului din Parcul Naţional Munţii Rodnei
- Monografia caprei negre din Parcul Național Munții Rodnei
- ”Poteca caprei negre din Rezervația Biosferei Munții Rodnei”, proiect „marca” Asociația Eco-Rodna
- Drum ilegal construit într-o rezervaţie naturală
- Sărbătoarea narciselor, în Parcul Naţional Munţii Rodnei
Adaugă comentariu nou