Ministerul Dezvoltării propune o soluție pe termen lung pentru creșterea prețurilor internaționale ale tuturor materialelor de construcții
România poate fi între primele țări din Uniunea Europeană care implementează o soluție privind creșterea prețurilor materialelor de construcții, a anunțat, după ședința de Guvern, ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Ministerul a propus astăzi Executivului, în primă lectură, un proiect de Ordonată de Urgență în acest sens.
Ministrul dezvoltării a subliniat: actul normativ de pe agenda de astăzi a Guvernului propune nu doar o soluție temporară, ci una pe termen lung. Astfel, proiectul de OUG, conform datelor oficiale publicate periodic de Institutul Național de Statistică, propune o soluție privind modificarea prețurilor materialelor de construcții, în mod dinamic, inclusiv o eventuală micșorare a acestor prețuri.
Actul normativ poate intra în vigoare după o eventuală decizie a Guvernului în acest sens și la 30 de zile după publicarea sa în Monitorul Oficial.
Ministrul dezvoltării a atras atenția: după intrarea în vigoare a noilor prevederi, executanții construcțiilor cu finanțare publică pot cere primăriilor încheierea unui act adițional la contract, pe baza căruia facturile pot include, în locul prețului materialelor de construcții stabilite în contractul inițial, prețuri care iau în calcul statisticile oficiale ale INS. Dacă astfel apar costuri suplimentare, în cazul proiectelor cu finanțare națională, autoritățile locale pot depune cereri la Ministerul Dezvoltării pentru acoperirea acestora – a conchis Cseke Attila.
Citiţi şi:
- Cseke Attila: finanțare suplimentară, în valoare de 3 miliarde de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru proiectele în derulare din PNDL 2
- Ministrul dezvoltării soluționează problema prețurilor locuințelor ANL
- Guvernul a aprobat 3 miliarde de lei pentru finalizarea lucrărilor de investiții finanțate prin PNDL II
- Ministrul dezvoltării, Cseke Attila: Demarăm procedura de achiziție pentru primele 43 de creșe noi! Bistriţa e pe listă!
- 80% din redevența exploatărilor de suprafață va rămâne în bugetele locale și județene
Adaugă comentariu nou