Școala Gimnazială Tureac. Activitate de diseminare în școală a mobilității internaționale din cadrul proiectului „EDU Mobility BN″
În luna martie 2024, în cadrul consiliului profesoral de la Școala Gimnazială Tureac a avut loc o activitate de diseminare a mobilității realizate prin proiectul de acreditare Erasmus+ ,,EDU Mobility Project BN″, detailând aptitudinile şi competenţele dobândite prin experienţa de mobilitate. Activitatea a avut loc în contextul aplicat al discuțiilor despre rezultatele la Simularea la română și matematică și strategia de pregătire a elevilor de clasa a VIII-a pentru examenul de Evaluare Națională din iunie 2024.
Activitățile de diseminare își propun să sporească transparenţa şi vizibilitatea experienţelor de mobilitate europeană, să promoveze mobilitatea europeană în scop de învăţare, făcând rezultatele acesteia mai vizibile; sprijinind cadrele didactice să prezinte mai bine rezultatele obţinute prin această experienţă, mai ales în ceea ce priveşte cunoştinţele, aptitudinile şi competenţele; să încurajeze recunoaşterea experienţelor dobândite în străinătate.
Locul mobilității discutate: Budapesta, Ungaria; perioada mobilității: 25 noiembrie - 1 decembrie 2023.
Domeniul mobilității: educație școlară. Scopul mobilității: cursuri de formare pentru personalul didactic (digitalizare, incluziune și educație outdoor). Modalitatea de certificare a formării: evaluare și acordare de certificat Europass Mobility. Participanți la mobilitate: prof. Radu-Teodor Morariu-Ciot, directorul Școlii Gimnaziale Tureac, și Laura Moroșanu, profesor de limba engleză.
De ce această mobilitate, și mai ales ce se întâmplă după, pe termen scurt, mediu și lung?
Pentru dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice și ale elevilor, identificarea de alternative verzi, sustenabile; crearea de conexiuni europene – cu accent pe incluziune și rolul elevilor în viața școlii și a comunității; identificarea de strategii și metode didactice, familiarizarea cu metode și instrumente de comunicare, exemple de bune practici în activitățile de predare-învățare-evaluare; crearea de resurse educaționale deschise (RED) și ghiduri de bune practici digitale; utilizarea spațiului eTwinning (European School Education Platform) ca spațiu de învățare; organizarea de acțiuni de valorizare și diseminare a rezultatelor și activităților noastre în comunitate.
Pe lângă cursurile de formare organizate de-a lungul a cinci zile pline de Asociația Edu2Grow, Portugalia, participanții la mobilitate au vizitat Școala de muzică Zoltán Kodály din Budapesta, ciclu primar, gimnazial și liceal/vocațional (metoda Kodály, o abordare inovatoare a educației muzicale, a influențat predarea muzicii în întreaga lume). În cadrul mini-stagiului de job-shadowing s-au derulat asistențe personalizate, de exemplu la ore de muzică și ateliere de teatru. Un aspect important l-au constituit discuțiile de proiectare și de analiză a activităților asistate – activitate realizată împreună cu profesorii maghiari.
Școala Gimnazială Tureac este membră a Consorțiului ISJ BN, alături de Școala Gimnazială „George Coșbuc” Coșbuc, Școala Gimnazială Dumitra, Școala Gimnazială Nr. 1 Leșu, Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Bistrița. La mobilitatea de la Budapesta au participat și reprezentanți ai Consorțiului CJRAE BN: Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Bistrița, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Bistrița, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Lacrima” Unirea Bistrița, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean.
Acreditarea Erasmus+ a consorțiilor face parte din cadrul acțiunii cheie KA1, (mobilități) sprijinând formarea profesională a cadrelor didactice, a mobilității elevilor cu oportunități reduse, a creșterii eficientizării procesului de recunoaștere a competențelor dobândite prin intermediul certificatelor de tipul Europass.
Prof.Laura Monica Moroșanu
Prof.Radu-Teodor Morariu-Ciot, directorul Școlii Gimnaziae Tureac
Citiţi şi:
- Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, activități desfășurate în cadrul proiectului „Edu Mobility Project BN”
- Activități la Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, în cadrul proiectului de acreditare „Edu Mobility Project BN”
- Activități la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.6 Bistriţa, în cadrul proiectului de acreditare „Edu Mobility Project BN”! Inspectoratul Școlar Județean, lider de consorțiu
- Primul an de acreditare ERASMUS, finalizat cu succes la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud
- Activitate de valorizare și diseminare în cadrul proiectului de acreditare, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, lider de consorțiu în domeniul Educație școlară
Comentarii
Violența, Bătăile, Bătăușii Și Bătăușele Trebuie Să Dispară Definitiv Din Instituțiile De Învățământ Din România:
https://youtu.be/xGyEHNHz_zo?si=MwMXsWJbeUXRKxmD
Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
Adaugă comentariu nou