Şcoala Gimnazială Livezile a intrat în marea familie ERASMUS, printr-o mobilitate în Portugalia

În perioada 14-19 octombrie 2024 întreaga Europă sărbătoreşte #ErasmusDays, șase zile de celebrare a programului Erasmus+.
Şcoala Gimnazială Livezile a intrat în marea familie ERASMUS, printr-o mobilitate în Portugalia.

Cei 10 profesori și cei 10 elevi participanți la mobilitate au prezentat experiențe legate de participarea în programul Erasmus+ și tehnici de implementare în școală de noi cunoștințe si deprinderi. Cursurile selectate și activitățile au fost o oportunitate pentru  școala noastră de a-și  îmbunătăți  competențele digitale. Competențele obținute în urma parcurgerii cursurilor au ajutat cadrele didactice participante sa utilizeze jocul și aplicațiile digitale în actul instructiv-educativ, astfel încât elevii să participe cu plăcere și interes. Au reușit, de asemenea, să depășească bariera lingvistica comunicând într-o limbă de circulație internațională.

Cadrele didactice şi-au împărtăşit experienţa din străinătate prin întruniri în cadrul Consiliilor profesorale, prin care au prezentat lucrurile noi învăţate, competenţele însuşite, dar şi modalitatea de desfăşurare a întregii mobilităţi, de la plecare, până la revenire. S- au aplicat noile cunoştinţe în lucrul cu elevii şi părinţii, propunând un plan de diseminare al activităţilor. Activităţile cu elevii s-au desfăşurat lunar, având loc mai multe sesiuni de lucru. 

Prin proiectele Erasmus+ se pot realiza adevărate punți de legătură între diversele sisteme educaționale din Europa și nu numai. Astfel, în cadrul cursului de JOB SHADOWING am reușit să dezvăluim informații valoroase despre sistemele educaționale din Portugalia și cel din România, înțelegând atât asemănările cât și deosebirile dintre acestea. Este important să învățăm despre alte țări, despre valorile culturale ale acestora pentru a învăța în acest fel să le respectăm și să ne simțim că facem parte din marea ”familie europeană”.

Mobilitatea în Barcelos, Portugalia, a fost atât pentru elevi cât și pentru profesori,  o experiență de neuitat. Au cunoscut o altă cultură și au experimentat obiceiurile tradiționale ale portughezilor. Au sărbătorit diversitatea care face din lumea noastră un loc mai bun.

În urma evaluării finale, participanții au obținut documentul EUROPASS MOBILITY . Au obținut de asemenea Certificatele de participare la cursuri din partea organizației de primire.

Impactul proiectului în ansamblu s-a manifestat la nivelul participanților, la nivelul organizației și la nivelul beneficiarilor direcți și indirecți ai procesului educațional, se va resimți atât pe termen scurt dar mai ales pe termen mediu și lung, cadrele didactice și elevii școlii așteaptă cu nerăbdare următorul proiect Erasmus.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5