Inspector școlar prof. dr. Doina MACARIE: Județul Bistrița-Năsăud are aprobate patru noi propuneri de acreditare Erasmus +! Felicitări unităților de învățământ!
Au fost publicate rezultatele selecției propunerilor de acreditare (KA120), la termenul limită de 8 octombrie 2024, pentru Domeniul „Formare profesională” (VET) și „Educație Școlară” (SCH).
Județul Bistrița-Năsăud are patru proiecte aprobate: Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița și Școala Profesională Tîrlușua, pentru domeniul „Educație Școlară”, iar pentru domeniul VET, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița și Liceul Tehnologic Lechința.
Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud apreciază efortul şi implicarea cadrelor didactice și a directorilor în aceste proiecte şi este încrezător în reuşita acestui demers.
Apreciem efortul de a depune candidatura în vederea obținerii acreditării, având în vedere nivelul ridicat de calitate a aplicațiilor și multitudinea proiectelor depuse. Acreditarea obţinută oferă acces simplificat la finanțarea din cadrul programului Erasmus +. Programul Erasmus+ este gestionat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). Acreditarea Erasmus reprezintă instrumentul prin care organizațiile și instituțiile pot participa în cadrul programului Erasmus+, oferindu-le anual acces simplificat la finanțare în cadrul Acțiunii-cheie 1, proiecte de mobilitate. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că organizația aplicantă este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung. Pentru aceasta, cei care doresc să acceseze programul Erasmus elaborează un plan de activități de mobilitate, denumit Plan Erasmus, ca parte a unui demers instituțional de a-și gândi strategic dezvoltarea. Instituțiile acreditate devin parteneri în program, dovedind că sunt capabile să furnizeze activități de calitate și să contribuie la o educație mai bună la nivel național și european, cu respectarea standardelor de calitate: incluziune, protejarea mediului, digitalizare, participarea la viața democratică, valori europene.
Aceste patru acreditări se adaugă celor obținute în anii anteriori. Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud au fost acreditate ca lideri de consorțiu în domeniul Educație Școlară. Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, Școala Profesională „Tiberiu Morariu” Salva, Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sângeorz-Băi, Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița, Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud și Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița sunt instituții acreditate pe domeniul Educație Școlară, iar Liceul Silvic „Transilvania” Năsăud, Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și Liceul Tehnologic Agricol Bistrița au primit acreditarea pe domeniul VET.
Putem afirma că, în județul nostru, proiectele din cadrul programul Erasmus+ se bucură de succes și că instituțiile care le implementează sunt recunoscute în comunitate și pot accesa și titlul de „Școală Europeană”, acordat ca urmare a participării la această competiție din calendarul concursurilor și olimpiadelor școlare ale Ministerului Educației.
Inspector școlar pentru proiecte educaționale,
prof. dr. Doina MACARIE
Citiţi şi:
- Inspectoratul Școlar Județean și CJRAE, acredidate Erasmus ca lideri în domeniul Educație Școlară! Alte patru școli și licee din județ au obținut acreditarea!
- Inspectori școlari, directori și profesori din șase școli din județ, printr-un proiect de acreditare ERASMUS+, la Budapesta
- Stagiu de pregătire practică pentru 26 elevi ai Liceului Tehnologic Agricol Bistrița în Spania, prin intermediul programului Erasmus+
- Programul Erasmus+ aduce idei inovative în Liceul Tehnologic Agricol Bistrița
- Eveniment marca Erasmus – Etwinning, la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud
Adaugă comentariu nou