Școala Gimnazială "Demian Nechiti" Ilva Mică- realizări notabile în ultima perioadă pentru elevii pe care îi formează

Tot mai de dorit a fost pentru comunitatea școlară din Ilva Mică atragerea unor fonduri care să suplinească nevoile pentru dezvoltarea cadrului în care se desfășoară procesul instructiv-educativ. Localul școlii a fost reabilitat prin proiecte coordonate de Primăria Ilva Mică, dar anumite aspecte ce țineau de modul de desfășurare a activităților sau de tipul de activități dorite puteau fi îmbunătățite.

Pentru a suplini aceste nevoi, o echipă de profesori alături de departamentul secretariat și contabilitate, sub coordonarea și directa implicare a domnului director Prangate Octavian au folosit prilejul venit prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar  și au conturat documentația necesară în proiectul  ÎMPREUNĂ SPRE MAI BINE ÎN ILVA MICĂ,  F-PNRAS-2-2023-1227,  prin care au dorit să  dezvolte procesul instructiv-educativ pentru copiii comunei, iar când școala a fost eligibilă s-au demarat acțiunile necesare implementării.

După aprobarea proiectului cu nota 9.50, primul pas l-a constituit adoptarea unui semn distinctiv pentru toți elevii gimnaziului, deoarece aceștia reprezintă grupul țintă al proiectului. Astfel, ei au primit uniforme personalizate care au devenit obligatorii la purtare prin Regulamentul de ordine interioară.

 Pasul următor l-a constituit organizarea de activități remediale la disciplinele de examen- matematică și limba și literatura română, câte o oră pentru fiecare clasă pe săptămână. Aceste ore remediale se vor desfășura în 15 luni din cele 24 de durată integrală a proiectului. Prezența elevilor la aceste activități a depășit cu mult așteptările, aceasta fiind  cu siguranță susținută și de masa caldă pe care elevii o primesc gratis atunci când se desfășoară activitățile remediale.

Pentru combaterea analfabetismului funcțional și dezvoltarea competențelor de literație, tot în cadrul acestui proiect funcționează două cercuri de lectură la care drept material de lecturat s-a reușit achiziționarea a 300 de titluri din listele de lecturi obligatorii și suplimentare recomandate de profesorii de limba și literatura română. Amenajarea unor spații de lectură pentru aceste cluburi este în curs de desfășurare la această dată.

De departe cea mai apreciată activitate desfășurată în cadrul proiectului amintit a fost excursia în care 100 de elevi au beneficiat  de transport, cazare, masă și intrare la obiectivele turistice alese, în perioada 24-25 aprilie 2025 pe traseul lva-Mica-  Cetatea Rupea- Brașov- Biserica Neagră- Bușteni- Castelul Peleș- Dino Parc Râșnov. Cu această ocazie, contextul de învățare fiind variat,  s-au conturat competențe legate de aprecierea patrimoniului național, de istorie, competențe personale, sociale, competențe cetățenești, competențe antreprenoriale, competențe de sensibilizare și expresie culturală. În plus, latura de interacțiune socială între copii  a avut mult de câștigat prin adunarea de amintiri cărora trecerea timpului le va crește valoarea.

Personalul cuprins în cadrul acestui proiect este format din membrii comunității noastre școlare -  douăzeci de profesori,  alături  de o echipa de lucru cu următoarele responsabilități:

Manager proiect – Prangate Octavian

Responsabil comunicare și diseminare – Dănilă Ana Maria Lorena

Asistent manager proiect – Ureche Simona Florica

Responsabil monitorizare si evaluare – Pop Maria

 

Responsabil achiziții – Ileni Paraschiva

 Responsabil centralizare și introducere date – Ileni Antonia

Deși munca depusă este însemnată, beneficiile încep să se vadă, iar acest lucru nu poate decât să ne aducă mulțumire că dezideratul plasat chiar în titlul proiectului este realizabil:  ÎMPREUNĂ SPRE MAI BINE ÎN ILVA MICĂ!

 Cu mândrie și cu mulțumire putem afirma că Școala Gimnazială Demian Nechiti Ilva Mică contribuie la bunăstarea elevilor pe care îi formează. Pe această cale felicităm echipa care s-a implicat și le urăm tuturor succes  și putere de muncă în continuare, deoarece proiectul se va încheia abia în 30 iunie 2026!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5