Kelemen Hunor: Alegerile anticipate ar fi fost o soluţie potrivită

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, în faţa delegaţilor la Consiliul Reprezentanţilor Unionali, întrunit la Târgu-Mureş, că reprezentantii UDMR au considerat că alegerile anticipate ,,ar fi fost o soluţie potrivită”, iar după demisia premierului Emil Boc au trebuit să se gândeasca dacă să continue parteneriatul la guvernare sau să creeaze o instablitate politică severă, care ar fi dus la adâncirea crizei economice.

,,Am discutat cu fracţiunile, a fost o dezbatere destul de grea, am decis continuarea guvernării, dar nu fără condiţii”, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

El a spus că, pe lângă condiţia legată de creşterea salariilor şi a pensiilor, care poate fi realizată după primul trimestru, în funcţie de rata inflaţiei, de continuarea investiţiilor în infrastructură, UDMR a avut condiţii legate de drepturile minorităţilor, precum ,,implementarea Legii Educaţiei la UMF Târgu-Mureş”.

,,Maghiarii din Transilvania, noi nu aşteptăm de la Rectoratul sau Senatul Universităţii să asigure învăţământul în limba maghiară, ci de la Parlament ăi Senatul Romaniei. Iar la UMF Târgu- Mureş, conform legii, trebuie să facem loc şi învăţământului în limba maghiară. Aceasta a fost una din condiţiile rămânerii noastre în coaliţia guvernamentală”, a subliniat Kelemen Hunor, adăugând că şi în ceea ce priveşte ,,lărgirea drepturilor lingvistice” vor fi semnate ,,nişte acorduri referitoare la anul 2012”.

K.Hunor: N-are legatură protocolul cu guvernarea, că dacă nu semnăm, plecăm, sau invers. Într-o săptămână, cel mult zece zile va fi semnat protocolul coaliţiei.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a mai declarat, după Consiliul Reprezentanţilor Unionali, întrunit la Târgu Mureş, că ,,într-o săptămână, cel mult zece zile” va fi semnat protocolul coaliţiei, după finalizarea negocierilor cu partenerii de guvernare.

,,N-are legatură protocolul cu guvernarea, că dacă nu semnăm, plecăm, sau invers. În aceste zile vom negocia, vom discuta cu colegii noştri, că fiecare partid şi formaţiune politică are prioritati bine stabilite şi vom semna în momentul în care aceste negocieri vor fi finalizate. Anul trecut, am semnat protocolul pe 2011 la începutul lunii martie, deci suntem în termen şi suntem pregătiţi pentru aceste discuţii, eu am zis că într-o săptămână, în cel mult zece zile vom semna acest protocol, fiindcă este interesul fiecăruia”, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

El a aratat că dintre obiectivele UDMR unele ,,puncte” au fost atinse, altele nu, însă, per ansamblu, este mulţumit.

Comentarii

29/02/12 21:24
Vizitator

Cine sunt liderii UDMR, care au de plătit polițe? Să-i reamintim: (aici)

1. Derzsi Akos – deputat UDMR de Bihor Are 21 de contracte încheiate prin firma Europrint SRL cu instituţii ale statului in valoare de 291.511 lei.

2. Edler Andras Gyorg – deputat UDMR de Covasna are 11 contracte încheiate prin firmele Edler Laszlo Gyorg PFA şi Unit Prest SRL deţinute de Edler Laszlo Gyorg, tatăl deputatului, in valoare de 105.249 lei.

3. Attila Korodi – deputat UDMR de Harghita Are şapte contracte cu instituţii ale statului încheiate în 2009

4. Lakatos Petru – deputat UDMR de Bihor Are un contract încheiat în 2008 prin firma Sprinkler 2002 SRL cu Teatrul de Stat Oradea,

5. Mate Andras Levente, deputat UDMR de Cluj Are două contracte de asistenţă juridică încheiate în 2005 de Cabinetul de Avocatură „Mate Andras” cu Agenţia Domeniilor Statului, în valoare de 26.000 euro.

6. Olosz Gergely, deputat UDMR de Covasna Are opt contracte încheiate în 2009 şi 2010

7.Frunda Gyorgy. Doua dintre firmele detinute de sotia sa, SC Marmed si Ortoprofil Romania SRL, incaseaza anual milioane de euro de la casele judetene de asigurari de sanatate, conform www.romaniacurata.ro aici

8. Verestoy Attila In declaratia de interese, senatorul UDMR spune ca in 2010 a derulat trei contracte cu institutii ale statului, prin firma Junior Com SRL Odorheiu Secuiesc.

A doua victimă a răzbunării UDMR este Asociația Noua Republică. Care a dorit să închirieze o sală din clădirea în care se află Muzeul de Artă, a primit acceptul inițial, dar a fost refuzată la semnarea contractului, pe motiv că într-o instituție a statului nu se face politică. Posibil la intervenția directă a Ministrului Culturii.

În primul rând că Noua Republică nu este, încă, o formațiune politică, este doar o asociație civică. Subiectele discutate ar fi fost politicile fiscale, un concert al lui Grigore Leșe și, aici s-a rupt filmul, ar fi avut-o ca invitată pe Monica Macovei.

În plus, unii membri ai Asociației Noua Republică și-au permis să critice UDMR pentru obstrucționarea funcționării instituțiilor anticorupție și modernizării României.

In ciuda faptului că și alte partide, inclusiv UDMR, își țin întrunirile în săli publice, că și statul are nevoie de bani care altfel merg la companii private, răzbunarea care, nu-i așa, e arma prostului, și-a spus cuvântul și în acest caz. Rezervarea inițială a fost infirmată de conducerea Muzeului de Artă și Noua Republică își va schimba locația, achitând contravaloarea unei săli private.

Bomboana pe colivă, UDMR vrea învățământ medical superior în limba maghiară. De aici amenințări din partea lui Marko Bela, că dacă nu li se satisface cererea de a înființa o secție în limba maghiară la UMF Târgu Mureș, părăsesc coaliția de guvernare. Ignorând faptul ca un medic școlit în limba maghiară va fi evitat de pacienții de naționalitate română, de frica de nu se plânge de ceva, iar medicul să le taie altceva, că s-au mai văzut cazuri. Dar de, când e vorba de obsesii, judecata nu mai contează.

Așteptăm următoarele victime ale răzbunării UDMR. Probabil coaliția de guvernare sau, de ce nu, România

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5