13 firme vor să distribuie “Laptele şi cornul” în Bistriţa-Năsăud
Doi procesatori de lapte şi 11 agenţi economici din domeniul panificaţiei şi-au arătat interesul pentru a furniza produsele incluse în cadrul programului guvernamental “Laptele şi cornul”, la nivelul judeţului nostru. Licitaţia electronică pentru cele două categorii de produse se va face pe cinci zone de distribuţie, Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi şi Teaca/Lechinţa.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, a declarat ieri, în cadrul unei şedinţe de lucru, că ofertele pentru furnizarea şi distribuţia de produse lactate pentru preşcolari şi elevii din clasele I-VIII, în anul şcolar 2008-2009, se pot depune până în 25 august, ora 9, urmând ca acestea să fie deschise în aceeaşi zi.
Licitaţia electronică este programată, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, în 1 septembrie. Cei 38.789 de copii din ciclul preşcolar, primar şi gimnazial vor primi lapte UHT, dar şi produse lactate echivalente în proporţie de 33%, prioritară fiind distribuţia de iaurt.
În ceea ce priveşte produsele de panificaţie, deoarece a fost depusă o contestaţie la documentaţia de atribuire (care viza cerinţele minime de calificare privitoare la situaţia economico-financiară), calendarul licitaţiei a fost dat peste cap.
Astfel, a precizat preşedintele Liviu Rusu, furnizorii din domeniu vor putea depune ofertele până în 2 septembrie, iar licitaţia electronică se va desfăşura în 9 septembrie.
Prezent la reuniunea convocată de Instituţia Prefectului, inspectorul şef adjunct Lorica Şut de la OPC BN a ţinut să precizeze că autorităţile judeţene ar trebui să solicite furnizorilor de produse lactate eliminarea brânzei topite, din cauza sărurilor de topire care conţin aditivi alimentari.
“Atâta timp cât urmărim eliminarea produselor nesănătoase din perimetrul şcolilor, ar trebui să ne gândim şi la eliminarea brânzei topite, un produs asupra căruia noi avem rezerve”, a declarat Lorica Şut, care a menţionat că, după încheierea contractelor, instituţia va verifica produsele ce vor fi furnizate la nivelul judeţului.
În ceea ce priveşte furnizarea mierii de albine, deocamdată, la nivel central, se pregăteşte metodologia pentru organizarea licitaţiei, la 15 septembrie elevii urmând să primească doar lapte şi corn în valoare de 1,17 lei (cu TVA inclus).
Citiţi şi:
- LaDORNA dă laptele, pentru panificaţie “se bat” două firme bistriţene
- Se cunosc câştigătorii licitaţiei „Laptele şi Cornul”
- Dorna şi Albalact vor furniza laptele pentru preşcolarii şi şcolarii bistriţeni
- Două firme bistriţene vor furniza “cornul” pentru preşcolarii şi şcolarii din judeţ
- Livrări o dată pe lună şi spaţii frigorifice de depozitare insuficiente
Adaugă comentariu nou