Ovidiu Creţu: Mulţumesc cetãţenilor municipiului Bistriţa pentru modul în care au înţeles sã fie alãturi de autoritãţile locale

Marea sărbătoare a Bistriţei a constituit un prilej de reală bucurie atât pentru cetăţenii municipiului nostru cât şi pentru oaspeţii din ţară şi străinătate. Putem acum, privind în urmă, să afirmăm că acest eveniment a reuşit să aducă oraşului nostru un plus de valoare culturală şi istorică.
În data de 24 august 2013 am aniversat 450 de ani de la reconstruirea Bisericii Evanghelice de către Petrus Italus şi sfinţirea ei în forma actuală, edificiu care s-a impus de-a lungul secolelor ca simbol­ incontestabil al oraşului, perceput şi asumat de întreaga comunitate.
Semnarea „Declaraţiei de la Bistriţa” de către Înalţii prelaţi ai bisericilor istorice din Transilvania a reprezentat un moment excepţional, încă o dovadă a dorinţei comune de exprimare liberă bazată pe bunăcredinţa credincioşilor, şi milităm pentru protejarea integrităţii şi a caracterului nostru multicultural, multietnic şi multiconfesional.
Mulţumesc cetăţenilor municipiului Bistriţa pentru modul în care au înţeles să fie alături de autorităţile locale şi la ediţia din acest an a „Zilelor Municipiului Bistriţa”, ceea ce a contribuit în mod esenţial la reuşita acestei manifestări.
De asemenea, doresc să mulţumesc Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, instituţii care prin implicarea lor au contribuit la asigurarea celor mai bune condiţii pentru desfăşurarea manifestărilor prilejuite de sărbătoarea oraşului.
Primarul municipiului Bistriţa
Ovidiu Teodor Creţu

Comentarii

27/08/13 14:55
Vizitator

Anul viitor se implinesc 750 de ani de la prima atestare documentara a localitatii noastre sub numele de BISTRITA. De aceea, ar fi bine ca autoritatile locale , pana la 1 ianuarie 2014, sa amenajeze undeva pe coama dealului Codrisor intr-un loc de mare vizibilitate o inscriptie “BISTRITA-750″ cu litere masive vizibile ziua de la distanta si care sa fie luminata si noaptea, marcand astfel anul jubiliar sub egida caruia sa stea toate manifestarile cultural-artistice si sportive din 2014. Aceasta nu ar presupune o cheltuiala mai mare decat aceea facuta cu ouale vopsite sau merele de plastic. In schimb, inscriptia “BISTRITA-750″ amplasata pe coama dealului Codrisor, pe directia creata de axa Turnul Bisericii evanghelice- Casa de cultura, ar crea un peisaj splendid pentru turistii care urca in turnul Bisericii evanghelice si nu numai.
Si alti locuitori din lume şi-au scris cu litere mari numele oraşului după modelul HOLLYWOOD. Printre acestea se numără Keelung în Taiwan sau Hammarstrand în Suedia. Si in Romania orase precum Braşov, Deva sau Rasnov au asemenea sigle amplasare in puncte de mare vizibilitate. Cea mai recenta inscriptie din Romania este a comunei Podari (Dolj), din 2011 .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5