La noi

Drapelul

Mă aflam în balconul apartamentului surorii mele (etajul IV). Blocul are faţada spre sud, deci beneficiază de mai tot soarele zilei. De aici ai şi panorama căii ferate, la o distanţă de o jumătate de kilometru.
La un moment dat, a apărut dinspre stânga un mărfar.
Încă din copilărie, soră-mea obişnuieşte să numere vagoanele de marfă. Aveau să fie 35, dar am fost cuprinşi amândoi de o măreaţă mirare. Fiecare vagon avea înfipt drapelul României. Deci, 35 de drapele. De unde venea garnitura aceasta, ce conţinut va fi avut, încotro se îndrepta ? Urma să iasă din ţară ? Încotro, încât cineva, din staţia de pornire a hotărât ca vagoanele să fie însoţite, fiecare, de steagul nostru naţional ?
În aceeaşi zi sau ulterior aş fi putut să am informaţiile necesare. Totuşi, am preferat să rămân aşa, cu nedumerirea unui fapt neaşteptat şi emoţionant.
*
Anul trecut, o televiziune bucureşteană a pus la cale confecţionarea celui mai întins drapel naţional din lume. S-a reuşit, iar fapta a fost consemnată în „Cartea recordurilor”.
Ei bine, la Beclean edilii oraşului au înălţat cel mai înalt drapel românesc din ţară. Pasagerii, în trecere, recunosc că n-au mai văzut aşa ceva în spaţiul românesc.
*
În Canada, la Montreal, unde şed nepoţii mei, Dan (cel mic, 13 ani) a ţinut să fixeze pe peretele camerei sale drapelul românesc. Nu l-am întrebat de ce, dar am înţeles că şi astfel e un mod de a-şi manifesta dragostea pentru acest roşu-galben-albastru a nostru, deşi este născut pe pământ canadian.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5