Trei sferturi din şcolile judeţului au autorizaţie sanitară. Probleme cu autorizaţiile ISU
La nivelul judeţului nostru, duin cele 422 de imobile în care funcţionează grădiniţe şi şcoli, aproximativ 75 % au primit autorizaţii din partea Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, multe dintre şcoli şi-au depus documentaţia, în vederea obţinerii avizului, însă există şi cazuri unde lipseşte reţeaua de apă curentă şi canalizarea, condiţie obligatorie pentru această autorizaţie.
În ceea ce priveşte autorizaţiile date de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în mediul urban, din cele 203 clădiri în care funcţionează şcoli şi grădiniţe, 55 nu au obţinut autorizaţie, 19 au actele în regulă, iar 129 de spaţii nu necesită obţinerea acestui document. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Deak Zoltan, în mediul rural din cele 219 spaţii, 144 nu au autorizaţie ISU, 46 sunt cu actele în regulă, iar 49 de clădiri nu trebuie să obţină autorizaţia, potrivit legii.
„Motivele din cauza cărora unele dintre clădiri nu au această autorizaţie se cunosc, fie se află în reabilitare, fie au nevoie de anumite planuri privind siguranţa la incendii, iar aceste documente necesită sume care pentru acest an nu au fost bugetate. Există promisiunea ca realizarea acestor planuri şi susţinerea financiară să se facă pentru anul viitor şi sperăm că numărul şcolilor autorizate va creşte”, a declarat inspectorul Deak Zoltan, în cadrul unei conferinţe de presă.
Citiţi şi:
- ISJ BN: Din peste 510 clădiri în care funcţionează şcoli şi grădiniţe, 86 nu au autorizaţie ISU! În 41 de locaţii nu există apă curentă şi canalizare
- Dr. Anca Andriţoiu (DSP BN): 103 clădiri, cu destinaţie şcolară, nu au autorizaţie sanitară de funcţionare
- Şcolile din judeţ se autorizează sanitar în ritm de melc!
- ISU B-N: 84 de clădiri cu destinaţia de învăţământ nu au autorizaţie de securitate la incendiu
- DJT a crescut simţitor în ultimii trei ani
Adaugă comentariu nou