Îţi oferim 40.000 de motive să devii antreprenor în România
Ideea de a deveni antreprenor ne preocupă pe mulţi dintre noi, fiindcă este extrem de atractiv un loc de muncă cu program flexibil, unde putem da frâu liber ideilor noastre şi unde nu avem nici măcar un şef. Pe de altă parte însă ştim că nu este chiar simplu să fii antreprenor, fiindcă este nevoie de pricepere, dedicare şi bază materială, deasemenea antreprenoriatul presupune şi un grad mai ridicat de risc. Mai demult, România nu a fost prea atractivă pentru antreprenori, în ultima vreme însă – datorită creşterii economice stabile şi condiţiilor propice de impozitare – situaţia s-a schimbat, ca urmare azi este din ce în ce mai populară demararea unei afaceri în ţară.
Proiectul „40.000 de motive să devii antreprenor în România” este destinat acelor cetăţeni români, care doresc să demareze o afacere şi în anul premergător înregistrării au trăit oficial în Ungaria. Se pot înscrie în program acei cetăţeni români, ai căror domiciliu/reşedinţă se află în regiunea de dezvoltare de Nord-vest sau Centrală şi doresc să-şi demareze afacerea în aceste regiuni. Una din condiţiile proiectului este ca sediul să fie în mediu orăşenesc, în cazul domiciliului/reşedinţei nu se pune această condiţie. Datorită reducerii în acest mod a grupului ţintă, aplicanţii au şanse mai mari de reuşită.
Proiectul oferă formare profesională pe de o parte, iar pe de altă parte, cele mai bune planuri de afaceri vor fi finanţate. Formarea profesională se realizează în cadrul unui curs online în limbile română şi maghiară, dând astfel posibilitatea cursanţilor să dobândească cunoştinţele şi abilităţile de bază necesare pentru demararea unei afaceri în limba lor maternă. Seria de cursuri cu o durată de aproximativ 40 de ore se realizează în formă interactivă, mentorii, în afară de prezentări, dau răspunsuri la întrebările apărute. Platforma cu ajutorul căreia se realizează cursul este una uşor accesibilă, acesarea fiind posibilă şi cu ajutorul dispozitivelor mobile, astfel participanţii nu sunt legaţi de un loc anume. Pe lângă formare, participanţii devin membri unei reţele suport, în cadrul căreia sunt sprijiniţi de instituţii, organizaţii, firme, cu informaţii şi sfaturi legate de demararea şi funcţionarea afacerii.
La finalul cursului de formare vor fi alese 32 de planuri de afaceri de către un juriu format din profesionişti, acestea vor beneficia de finanţare nerambursabilă de maximum 40.000 euro. Pe lângă finanţare, celălalt punct relevant al proiectului este programul de mentoring, în cadrul căruia antreprenorul va beneficia de posibilitatea de a aprofunda cunoştinţele dobândite şi de sfaturi ţintite. Activitatea mentorilor deci nu se rezumă doar la perioada în care se elaborează planurile de afaceri, ci ei vor asigura sprijin continuu, în scopul demarării unor afaceri viabile şi sustenabile pe termen lung.
Proiectul Diaspora Start Up – proiect care a obţinut cel mai mare punctaj - se implementează de Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor în România împreună cu Fundaţia LAM. Proiectul se realizează în cadrul Programului Operativ Capital Uman (POCU) cofinanţat de Fondul Social European.
Pentru mai multe informații vizitați site-ul oficial și contul Facebook al proiectului!
Site-ul oficial al proiectului: http://diasporaungaria.ro/
Contul Facebook al proiectului: https://www.facebook.com/DiasporaUngaria/
Citiţi şi:
- Doriți să înființați o nouă afacere beneficiind de subvenții nerambursabile de până la 40.000 de euro? Vă invităm joi, la Extensia Bistrița a UBB!
- Monica Miclea: Peste un sfert din beneficiarii fondurilor europene prin PNDR sunt femei antreprenor
- Lansarea proiectului Calificare şi antreprenoriat-soluţii durabile pentru persoanele ocupate în agricultura de subzistenţă
- „CITYAUDIT.RO – SISTEM ON-LINE INTERACTIV DE FORMARE SI INFORMARE IN MARKETING SI INSTRUMENTE DE AFACERI PENTRU ANTREPRENORI”,
- Oamenii de afaceri bistriţeni, invitaţi “să amendeze” Codul insolvenţei
Adaugă comentariu nou