Ce soluții găsesc tinerii pentru a trișa la examene?

Astăzi, pentru a trișa la examene, studenții nu mai folosesc metode clasice de copiat, ei apelează la instrumente de ultimă generație, care nu pot fi depistate. Acestea au devenit foarte populare în prezent, sunt folosite cu succes la examene de studenți, pentru a le trece fără nicio pregătire. Noua tehnologie în lumea electronică îi ajută pe tineri să comunice în secret cu alți oameni și să primească informații utile din materia care în mod normal trebuia învățată.

Cele mai bune sisteme de copiat care se folosesc la examene sunt acelea care nu pot fi depistate de supraveghetori. Foarte mulți tineri au reușit să fraudeze examenele de evaluare pentru că au folosit tehnologii vândute online. Și elevii folosesc metode de copiat de pe site-uri care vând instrumente deultimă generație, le cumpără chiar dacă unele sunt destul de costisitoare. Ei aleg dispozitive care pot trece neobservate, preferă un ceas de copiat care poate fi confundat cu un ceas normal, un pix de copiat cu cartelă SIM sau o cutie GSM cu cască de copiat fără fir și cartelă SIM.

Profesorii încurajează trișatul prin neimplicare

În România numeroși administratori, profesori, supraveghetori încă mai acceptă mită sau "închid ochii" pentru a-i lăsa pe tineri să copieze. Acest lucru seîntâmplă mai ales la examenele din cursul anului, în sesiune, la școlile postliceale și la facultăți. În unele școli este vorba de sume mici, atenții și cadouri, în facultăți sumele de bani sunt mai mari. Acte de mică corupție se petrec oriunde, nu doar în școli. Oamenii dau șpagă sau mită și în spitale și la diferite instituții pentru a-și satisface anumite interese.

Profesorii ce au salarii care depind de promovarea studenților, încurajează trișatul prin neimplicare, vor ca tinerii să treacă examenele, iar ei să-și păstreze catedra. Din păcate riscul ca ei să fie concediați din cauza corupției există, însă deocamdată se păstrează tăcerea. Lucrurile continuă în această manieră din dorința ca unele licee să aibă promovabilitate. Nimeni nu dorește că din cauza procentajului rău, liceul să ajungă să aibă un renume prost.

Profesorii iau bani pentru meditații

Un alt fenomen care ia amploare în țara noastră este mita dată profesorilor. Părinții oferă cadouri profesorilor pentru ca elevii să promoveze. Probabil acest lucru se întâmplă din cauza salariilor mici pe care le au dascălii.

Profesorii iau bani și pentru meditații însă în acest caz ei consideră că nu fac un act de corupție. La noi în țară este o modă ca părinții să scoată sume mari de bani din buzunare pentru copiii lor, pentru ca aceștia să facă meditații în scopul promovării la examenele naționale, cum este de exemplu examenul de capacitate sau bacalaureatul.

Prețurile sunt diferite în funcție de materia la care se face pregătire și în funcție de profesor. Cele mai mari prețuri sunt la matematică și la Limba și literatura română. Dacă se alege un cadru didactic cu experiență prețurile ajung și la 100 Lei ședința. Se pare că a oferi un cadou în bani sau a face o donație unui profesor în schimbul orelor de meditație nu este un act de corupție. Nici la spitale dacă se oferă un cadou mic unui medic nu este considerat drept un act de corupție.

Într-o societate în care aproape toată lumea primește o diplomă de liceu, nimeni nu mai depune eforturi pentru a învăța nici la facultate. Consecințele sunt dezastruoase, tinerii ajung fără cultură și fără repere în viață. 

În alte state, cum este SUA și Japonia, există tehnologii avansate prin care se pot detecta foarte ușor persoanele care trișează la examene. Se folosesc calculatoare cu softuri ce detectează tiparul unor lucrări cu răspunsurile perfecte pe care le-au obținut prin copiat, au camere video de supraveghere în sălile de examene și interzic telefoanele mobile în timpul examinării.

Comentarii

21/07/18 09:57
comentator

Maaaa... parca voi n-ati fost copii, elevi, studenti, pe bancile scolii ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5