Drumul care uneşte

Primii 134 de kilometri din Via Transilvanica au fost inauguraţi, în Bistriţa-Năsăud. Andreea Esca şi Dragoş Bucurenci, Ovidiu Frenţ şi Radu Moldovan, printre invitaţii de la „majoratul” Tăşuleasa Social

credite foto: Mani Gutau, Vlad Dragomir, facebook

„În acest weekend a fost vorba despre Via Transilvanica, despre mulți oameni din multe instituții, voluntari, parteneri, despre trei luni de zile în care s-a muncit pentru fiecare kilometru, despre noi și despre tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru! Pentru prima oară de când vorbim despre acest drum, am reușit să ne strângem într-un loc și să sărbătorim. Să sărbătorim în primul rând că avem 134 km din traseul Via Transilvanica, dar la fel de important, să ne bucurăm că ne-am găsit cu toții rolul în poveste și că o facem să fie monumentală”, susţine echipa Tăşuleasa Social..

Vineri a fost ridicat monumentul Via Transilvanica, Crucea de Fier, care să amintească de Camino de Santiago din Spania, drumul de pelerinaj care a deservit ca inspirație. Începând cu ridicarea monumentului, au fost sărbătoriţi 18 ani de activitate Tasuleasa Social, „cu oamenii apropiați nouă, voluntari care duc mai departe povestea Tășu și odată cu ea, toată frumusețea umană, prietenia și încrederea că putem face lucruri care să conteze”.

„Înfruntând vântul, ploaia și frigul, alături de circa 100 de iubitori ai proiectului Via Transilvanica, am deschis oficial acest traseu în județul Bistrița-Năsăud! Primii 134 de kilometri din “Drumul care unește”, pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud,sunt practicabili! Accesul este permis doar pe jos sau cu bicicleta”,  a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

         Acesta  a dresat felicitări atât pentru Tășuleasa Social, Alin Ușeriu, dar şi tuturor voluntarilor implicați în proiect, sponsorilor, primarilor, Ocoalelor silvice, Salvamont și tuturor instituțiilor care au susținut acest proiect. De altfel, după  „o ucenicie de 3 ani”, preşedintele Consiliului Judeţean a primit onoarea de a purta tricoul de voluntar Tășuleasa Social.

         „Ca voluntar aspirant am cunoscut oameni minunați, am legat prietenii și chiar dacă acum 3 ani nu mă gândeam că voi spune asta: am avut de învățat foarte multe lucruri de la voluntarii Tășuleasa Social! Mulțumesc Alin Ușeriu, mulțumesc Tășuleasa! Am fost, sunt și voi alături de proiectele acestei echipei minunate!”, a spus Emil Radu Moldovan.

Prefectul Ovidiu Frenţ, care este voluntar Tăşuleasa Social, a punctat faptul că Alături de inițiatorii #TășuleasaSocial, voluntari, colaboratori, reprezentanți ai insituțiilor partenere, au fost prezenți la lansare și ambasadorii proiectului, Andreea EscaToma CoconeaTiberiu Useriu și Dragos Bucurenci.

„Acest drum este ceea ce lăsăm noi generațiilor care vor urma, un mesaj pentru viitor că România trebuie să meargă pe drumul cel bun! Felicitări, #TăȘu - Alin Ușeriu, echipei tale, tuturor ce au înțeles cât de important este și va fi acest proiect și bineînțeles: La mulți ani, Tășuleasa Social, la cei 18 ani de existență, ani ai faptelor bune! Să o țineți tot așa, cu inițiative majore, care să aibă efect în prezent și ecou în viitor”, a spus  prefectul Ovidiu Victor Frenţ.

Via Transilvanica parcurge o distanță mare, va porni de la Drobeta-Turnu Severin (Oltenia) - unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I - va străbate Transilvania și toate bogățiile naturale și culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna (Bucovina), unde se odihnește Ștefan cel Mare. Traseul va avea circa 1.000 de kilometri și va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. „La lansarea proiectului au fost prezenți prefecți, președinți și reprezentanți ai consiliilor județene din aceste județe, care vor implementa, conform modelului creat în județul nostru, continuarea traseului Via Transilvanica”, a menţionat prefectul judeţului.

În Bistrița-Năsăud, traseul cu cei 134 km, străbate comune ca Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor şi trece inclusiv prin păduri proprietatea comunei Prundu Bârgăului.

*** 

credite foto: Mani Gutau, Vlad Dragomir, facebook Emil Radu Moldovan şi Instituţia Prefectului

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5