Şcoala cu 32 de elevi de 10 devine şi europeană
Elevii Şcolii Gimnaziale din Şieu Odorhei şi deopotrivă cadrele didactice vor avea, în curând, condiţii materiale dintre cele mai bune pentru desfăşurarea activităţii. Clădirea şcolii se află în reabilitare, devenind, la finalul lucrărilor, o unitate dintre cele mai moderne, de nivel european. Săli şi laboratoare dotate corespunzător, centrală termică pentru asigurarea încălzirii, grupuri sociale funcţionale sunt câteva dintre îmbunătăţirile majore ce se aduc spaţiilor în care vor învăţa elevii. La toate acestea se adaugă, în primul rând, profesionalismul şi dăruirea în ale educării de care dau dovadă învăţătorii şi profesorii, director - prof. Maria Angela Puşcaş, şi ca să argumentăm succint, spunem că la sfârşitul anului de învăţământ precedent 32 de elevi au încheiat cu media generală 10 şi calificativul foarte bine. Deocamdată, aici este încă un şantier dar, cu siguranţă, ne asigură primarul Sorin Sfintean, vom putea vorbi despre o unitate de învăţământ la standarde europene.
Şi alte obiective de investiţii şi proiecte se află pe agenda edililor ecomunei – primar –Sorin Sfintean, viceprimar – Gheorghe Reman - obiective aflate în diferite stadii de derulare. Modernizarea şi asfaltarea a peste 8 km de drumuri locale în satele: Şieu Odorhei, Coasta, Şirioara, Şieu Cristur se constituie într-o prioritate absolută. De asemenea, din Agrişul de Jos se va face legătura printr-un drum asfaltat cu DJ 151 (vizavi de Halta CFR).
O problemă care le dă bătăi de cap celor de aici se referă la canalizarea satelor. Pentru aceasta este nevoie de subtraversarea căii ferate. S-au făcut demersurile în scris. Se aşteaptă răspunsul şi specialiştii pentru execuţia lucrării.
Modernizarea Iluminatului stradal în toate satele este, de asemenea, pe agenda edililor comunei. Aşa cum un vis cam îndepărtat se referă la modernizarea căminelor culturale din Şirioara şi Bretea.
A început şi în comuna Şieu Odorhei campania de curăţenie. Comuna este traversată de râul Şieu, care lasă, pe ambele maluri, mizerii de tot felul. Recent, în frunte cu primarul Sorin Sfintean, s-au adunat zeci de saci cu gunoaie pe porţiunea cuprinsă între satul Coasta până la pod. Nu există forţă de muncă care să fie antrenată la activităţi de acest fel. Primarul face un apel şi-i roagă pe cetăţeni să devină ei primii gospodari, să participe la acţiunile de acest fel. O natură curată pentru fiecare dintre noi este deviza care ar trebuie să-i anime pe fiecare. Am mai reţinut o nemulţumire a celor de aici: apele sunt administrate şi exploatate nu de comunităţile locale, dar acestora li se cere să le întreţină. Curat-murdar!
Citiţi şi:
- Şantierele din comuna Şieu Odorhei – un examen pentru cei aleşi
- În comuna Şieu Odorhei reţeaua de apă potabilă prinde contur
- Sorin Sfintean (Şieu Odorhei): Mandatul de primar nu se măsoară în anii de administraţie, ci în proiectele accesate şi realizate
- Comuna Șieu-Odorhei – investiții în ultimii 4 ani cât în 20!
- Miliarde de lei investiţi în comuna Şieu Odorhei
Adaugă comentariu nou