Noua Secţie de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, inaugurată de ministrul Nicolae Bănicioiu

Noua Secție de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, investiţie finanţată de către Guvernul României şi Consiliul Judeţean, a fost recepţionată oficial în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Investiţia este inclusă în amplul proiect supraetajarea unui pavilion al Spitalului Județean de Urgență de la P+2 la P+4, în vederea construirii unui Bloc operator centralizat şi a spaţiilor medicale, în valoare de 24.102.923 lei.  Lucrările de amenajare a spaţiilor medicale au debutat în noiembrie 2014.

         Practic, vorbim de etajul IV al acestui pavilion, unde au fost amenajate 31 saloane pentru bolnavi, cu grup sanitar propriu, spaţii medicale de tratament, spaţii medicale administrative (birouri, camere, vestiare pentru medici etc.), spaţii administrative (sală de mese, oficiu alimentar, depozit deşeuri medicale etc.). Dintre dotările tehnice amintim sistemul de distribuţie fluide medicale, sistemul de climatizare, de evacuare a aerului viciat, sistem control acces, de apel medical, de supraveghere video, de alarmare vocală, sistem CATV, voce-date şi telefonie-interfonie.

*** 

Preşedintele Moldovan: După Blocul operator şi Ambulatoriu, ne dorim construcţia unui heliport

         Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a punctat, la momentul inaugural, faptul că acest obiectiv este de maximă importanţă pentru judeţul nostru.

Încă din 2012, Guvernul Ponta a stabilit ca una dintre priorităţi să fie sistemul de sănătate, iar noi, la nivelul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, am decis că trebuie să fim foarte aproape de acest sistem şi să începem să creăm condiţii cât mai bune de muncă în spital, pentru ca apoi să îmbunătăţim şi partea de resursă umană.  

         În ultimii 3 ani s-au făcut paşi foarte importanţi în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, a declarat Radu Moldovan.

         Preşedintele administraţiei judeţene a ţinut să puncteze faptul că urmează o parte foarte important a acestui proiect, şi anume Blocul operator centralizat, care ar urma să fie finalizat în 2016, dacă va fi asigurată finanţarea de către Ministerul Sănătăţii. Aici sunt costuri ridicate pentru dotările cu echipamente, aparatură medicală şi mobilier adecvat, mizându-se pe accesarea unuie finanţări prin POR 2014-2020.

Cred că la nivelul sistemului de sănătate din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au făcuzt investiţii foarte importante. Undeva la finalul lunii august, vom inaugural Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean, investiţie de aproximativ 8 milioane euro, cu o modernizare completă. După cei doi paşi – Bloc operator şi Ambulatoriu – mai avem un deziderat pentru care sper că vom găsi resurse, construcţia acelui heliport”, a menţionat Radu Moldovan.   

 ***

Ministrul Sănătăţii: La rectificarea bugetară, vom aloca bani pentru Blocul operator centralizat

         Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a precizat că infrastructura spitalicească începe să semene cu cea din ţările vecine, şi la Bistriţa, dar ţi în alte localităţi din ţară, apreciind buna colaborare a ministerului cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

         Ministrul Bănicioiu a menţionat că a venit la Bistriţa pentru a evalua lucrările de la Blocul operator centralizat, astfel că la proxima rectificare bugetară vor fi alocate fonduri pentru această investiţie. “Practic, până în 2016 încercăm să finalizăm tot ceea ce ar trebui să fie într-un judeţ de peste 300.000 locuitori, adică tot ce înseamnă partea de urgenţă. (…) Văd că aveţi şi pacienţi din Ucraina, asta înseamnă că sunteţi pe drumul cel bun, doar să ni vă sperie nimic şi să continuaţi. Atunci, Ministerul Sănătăţii sigur va fi alături de dumneavoastră”,a  completat oficialul guvernamental.

         Nu în ultimul rând, Nicolae Bănicioiu a ţinut să-l felicite pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa pentru “preocupare, pentru modul în care se îngrijeşte de bunul mers al lucrurilor în spital, pentru mai binele pacienţilor”. “A înţeles foarte bine complementaritatea dintre partea de medicină şi cea de teologie. Este ctitor de biserici, dar şi de secţii, pentru că, oricât l-am fi sprijinit noi, fără munca domnniei sale, nu se întâmplau lucrurile acestea”, a spus ministrul Sănătăţii despre prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta.

         Ministrul Sănătăţii a transmis şi un mesaj către colegii medici şi personalul medical, în sensul că “sugestiile” transmise de sindicat sunt “în regulă şi, dacă economiile din cardul de sănătate sunt la fel ca cele de luna trecută (n.n. – 100 milioane lei), ministerul se va îndrepta către soluţii favorabile, către “cheltuieli de personal”.

***  

Prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta: Toţi avem nevoie de spital, toţi putem fi pacienţi pe viitor

         Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, a ţinut să puncteze că aceste investiţii au fost promovate, iniţial, de mediul de afaceri bistriţean. Ulterior, după preluarea mandatului de către preşedintele Radu Moldovan, s-a decis că nu pot fi făcute simple “cârpeli”, ci reabilitări complete.

Ne aflăm deja într-o dezvoltare foarte mare. Vreau să mai spun un lucru. De când am dezvoltat spitalul, acesta a devenit una dintre cele mai bune secţii de ortopedie din România. Îi mulţumesc profesorului Purghel de la Bucureşti, pentru că a venit aici şi trebuie să ştiţi că Bistriţa are printre cele mai importante programe de protezare de şold. Sunt oameni care vin la Bistriţa de peste tot”, a punctat Mircea Gelu Buta despre oportunitatea investiţiilor în infrastructura spitalicească. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5