Peste 230 de firme şi 18 ocoale silvice au solicitat conturi pentru SUMAL - Radarul pădurilor

Începând cu data de 8 octombrie 2014, sistemul de monitorizare a trasabilităţii lemnului, cunoscut drept ”radarul pădurilor”, sistem a cărui funcţionare are drept scop reducerea tăierilor ilegale de lemn şi combaterea evaziunii fiscale în domeniu, va deveni obligatoriu în toată ţara.

“La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, ITRSV Cluj- Napoca, prin ISV Bistriţa-Năsăud a introdus în sistemul SUMAL un număr de 231 operatori economici şi un număr de 18 ocoale silvice, care au solicitat până la această dată conturi în vederea utilizării aplicaţiei Wood Tracking. De asemenea, până la această dată, ISV Bistriţa-Năsăud a eliberat un număr de 129 acorduri de distribuire şi utilizare a documentelor cu regim special”, a precizat ing. Daniel Pop, inspector şef al ITRSV Cluj-Napoca, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

          Din 21 septembrie, sistemul este testat la nivelul întregii ţări. ITRSV Cluj-Napoca preia observaţiile formulate de participanţi, care vor fi analizate de direcţiile de specialitate din Departament şi de specialiştii IT în vederea îmbunătăţirii reglementărilor şi a aplicaţiilor SUMAL utilizate.

Toate aceste noi modificări legislative au drept scop reducerea tăierilor ilegale de masă lemnoasă din România, impiedicarea introducerii pe piaţă a materialului lemnos fără provenienţă legală, precum şi simplificarea şi eficientizarea actului de control exercitat de organele abilitate cu privire la provenienţa materialului lemnos.



 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5