Prefectul Ţintean: Fermierii bistriţeni ar vrea să-şi plătească impozitul agricol, dar nu ştiu cum

Prefectul Ioan Ţintean a cerut staff-ului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud să popularizeze la nivelul localităţilor modul în se completează şi se depune Formularul 221, şi anume declaraţia privind veniturile din activităţile agricole impuse pe normele pe venit.

         „S-a terminat perioada de depunere a cererilor pentru subvenţii, iar noi ar trebuie să ştim, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, câţi fermieri se pretează pentru a depune Formularul 221. După opinia mea, impozitul pe norma de venit În România a adus la încasările bugetare un randament extrem, dar extrem de important. O hotârâre importantă a fost cea în care Guvernul a lăsat aceste fonduri la administraţiile locale, pentru că impozitul vine de la fermieri.  

         Ce spun cetăţenii? Aş  vrea să plătesc impozitul pe norma de venit, dar nu ştiu cum. De ce? Nu ştiu să completez Formularul 221”, a motivat prefectul Ţintean.

         Potrivit acestuia, inspectorii de la Fisc ar trebui să acorde voluntar, în primării, consultanţă fermierilor pe această temă. Mai mut, finanţiştii ar trebui să colaboreze cu cei de la APIA BN.  

         „Inspectorii să-i înveţe pe ţărani cum să completeze, cu formulare în alb. Dacă i-am îmvăţat, asta ar însemna că automat creşte procentul de declaraţii. Printr-un raport de suprarpunere APIA ŞI Finanţe, automat am şti la ce novel ne aflăm astăzi, noi, judeţul Bistriţa-Năsăud, cu aceste declaraţii, pentru că dacă ai depus cerere la APIA înseamnă că eşti fermier, iar dacă eşti fermier trebuie să depui şi declaraţia 221, asta dacă nu ai sub 2 hectare sau alte criterii de excludere”, a adăugat Ioan Ţintean.

         De cealaltă parte, Cristian Parasca, şeful AJFB BN, a menţionat, în luna mai, că trei echipe ale instituţiei au fost în fiecare primărie din judeţ, pentru a prelua declaraţiile, astfel ca oamenii să nu fie puşi pe drumuri.

         „Vă rog ca la întâlnirea cu primarii, să le spuneţi că noi ca Administraţie Judeţeană a Finanţelor Publice putem încheia un protocol, care în momentul de faţă este iniţiat doar cu 21 primării, pentru încasarea venitului agricol, pentru a nu mai purta oamenii la administraţiile financiare de arondare”, a explicat şeful Fiscului bistriţean, adăugând că Fiscul confruntă permanent datele cu APIA BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5