Prin ce se diferentiaza traducatorii profesionisti de amatori?

Traducatorii specializati in interpretariat consecutiv asigura o serie de beneficii si avantaje uriase fata de amatorii care ofera servicii de traducere. Potrivit Syncrotranslation, urmatoarele sunt unele dintre cele mai importante aspecte care diferentiaza un traducator cu experienta si cu studii, fata de un traducator amator.

Traducerile profesionale se executa cu resurse corecte

Traducatorii profesionisti si agentiile de traduceri profesionale au echipamentul si resursele potrivite. Cand este angajata o agentie de traduceri profesionale, clientul va avea acces la grupul sau de traducatori profesionisti si experti in materie. Nu trebuie sa investeasca in instrumentele specifice necesare traducerii. In plus, clientului i se asigura faptul ca beneficiaza de expertiza specialistilor si de cunostintele lor extinse, dobandite in timpul activitatii si prin numeroase cursuri de formare.

Profesionistii respecta termenele limita

Livrarea la timp a materialelor traduse este foarte importanta in afaceri. Vor exista momente in care continutul trebuie sa fie tradus in timp scurt. Traducatorii profesionisti sunt constienti de necesitatea imediata. Experienta lor ii ajuta sa traduca rapid continutul si sa il livreze la timp, fara sa fie necesar ca persoana care are nevoie de traduceri sa sune din ora in ora si sa verifice progresul. Pentru ca traducerile sunt facute de traducatori nativi acestia vor respecta foarte usor termenele.

Traducatorii profesionisti sunt vorbitori nativi

Atunci cand o persoana apeleaza la traducatori, se bazeaza pe cunostintele lor. Deci, pentru cerintele de traducere, este vital sa fie angajati traducatori profesionisti care sa lucreze la ele, mai degraba decat sa fie folosite traduceri automate sau traducatori amatori. Este vorba despre o reputatie care trebuie pastrata si de o afacere care trebuie protejata, deci este esential pentru companie sa fie consecventa si de incredere in transmiterea mesajelor si a comunicarii.

Traducatorii profesionisti sunt vorbitori nativi. Cunostintele lor despre limba sunt mai extinse si sunt constienti de diferentele culturale. Sunt capabili sa utilizeze un limbaj adecvat din punct de vedere cultural, bazat pe sensibilitatile si preferintele utilizatorilor vizati pentru textele traduse.

Profesionistii asigura precizia traducerii

In timp ce consistenta este putin similara cu acuratetea, exista unele diferente. Acuratetea in traducere este foarte importanta pentru mentinerea integritatii mesajului, mai ales daca materialele trateaza subiecte specifice. Traducatorii profesionisti sunt atenti totodata si sa respecte alte cerinte, asigurandu-se ca simbolurile, ortografia, gramatica, punctuatia si alte elemente sunt scrise corect.

Traducatorii profesionisti sunt scriitori foarte buni. Nu numai ca transpun textul intr-o alta limba, dar, de asemenea, se asigura ca nuantele limbii, variatiile diferentelor dialectale, preferintele culturale si chiar nivelul de intelegere al publicului tinta al traducerii sunt adecvate.

Dupa ce traducerea este gata, textul va fi parcurs de un coleg din aceeasi companie sau chiar de mai multi colegi pentru a fi corectate toate greselile de scriere care pot ramane. De asemenea, daca apar vicii de traducere acestea vor fi corectate si chiar traducatorii pot sa discute pentru a alege cele mai bune formulari acolo unde textul pare sa aiba nevoie de imbunatatiri, astfel incat mesajul sa fie corect transmis.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5